Στη Θεσσαλονίκη και στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο βρέθηκε από την πρώτη ημέρα της 84ης ΔΕΘ γερμανικό κλιμάκιο με αξιωματούχους και εκπροσώπους του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, του εκθεσιακού οργανισμού της Κολωνίας (Koelnmesse) και της AUMA (Association of the German Fair Trade Industry), στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συμμετοχής της Γερμανίας στην 85η ΔΕΘ ως Τιμώμενης Χώρας.

Μάλιστα, το κλιμάκιο παρευρέθη στα εγκαίνια της Έκθεσης, αλλά και του περιπτέρου της φετινής Τιμώμενης Χώρας Ινδίας. Xθες, παρουσία της Γενικής Προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Sibylla Bendig και του αναπληρωτή Γενικού Προξένου, Carsten Muller, το κλιμάκιο είχε τεχνική συνάντηση με τη διοίκηση και στελέχη της ΔΕΘ-Helexpo, στην οποία η γερμανική πλευρά παρουσίασε τα πρώτα της σχέδια για την εκθεσιακή της συμμετοχή στην 85η ΔΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε επίσης ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Κελέμης, ξεδιπλώθηκε τόσο η εκθεσιακή όσο και η πολιτική διάσταση που αποδίδουν οι Γερμανοί στην συμμετοχή της χώρας τους στην 85η ΔΕΘ. Στην παρουσίαση αναλύθηκαν οι τομείς που θα προβληθούν στο γερμανικό περίπτερο, όπου θα δοθεί έμφαση στην τεχνολογία, την καινοτομία και την επαγγελματική κατάρτιση.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ανέπτυξε θέματα προώθησης της γερμανικής συμμετοχής, αλλά κι έναν ευρύτερο σχεδιασμό για τις αγορές-στόχους. Η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς προηγήθηκαν και άλλες τεχνικές συναντήσεις, ώστε να αναλυθούν λεπτομέρειες γύρω από τη γερμανική συμμετοχή και να διευθετηθούν τεχνικά ζητήματα. Η προετοιμασία της γερμανικής συμμετοχής εξελίσσεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς και προεξοφλεί ένα άρτιο και υψηλών προδιαγραφών εκθεσιακό αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο γερμανικό περίπτερο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις B2B συναντήσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος επιχειρηματικών συνεργασιών.

Εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου
Την παρακολούθησαν περισσότερα από 300 στελέχη της αγοράς

Στις διαχρονικές ελληνογερμανικές σχέσεις, τον ρόλο της Γερμανίας που στήριξε την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, όπως και στις δράσεις του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με κυριότερη την υποστήριξη 900 Β2Β συναντήσεων την τελευταία τριετία, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη του δείπνου, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του ΣΒΕ και του ΣΕΒΕ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στάθηκε επίσης στη σημασία της σύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση μέσω του θεσμού της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης, στην ηλεκτροκίνηση και τη σημαντικότητα της καινοτομίας, αλλά και στον στόχο για μεγαλύτερη διείσδυση της εξωδικαστικής επίλυσης εμπορικών διάφορων στην αγορά. Στον χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Ernst Reichel τόνισε ότι ο Βορράς της Ελλάδας βρίσκεται στην καρδιά των ελληνογερμανικών σχέσεων, αναφέρθηκε δε στην προετοιμασία της Γερμανίας για τη ΔΕΘ του 2020 και τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην ομιλία του στις ελληνογερμανικές σχέσεις, στο θετικό ρόλο της Γερμανίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τονίζοντας τους ταχύτατους ρυθμούς της κυβέρνησης και την ετοιμότητά της να υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ενώ αναφερόμενος στη Β. Ελλάδα, μίλησε για τα μεγάλα έργα υποδομών και ανάπτυξης, που πρόκειται να αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης.

The Mindspark: Kορυφαίοι εισηγητές από όλο τον κόσμο
Σε ένα διήμερο δημιουργικότητας και καινοτόμου σκέψης

Το μεγαλύτερο γεγονός μάρκετινγκ, δημιουργικότητας και καινοτόμου σκέψης, «The Mindspark», επιστρέφει στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2019. Για ακόμη μια φορά, παγκοσμίου φήμης εισηγητές θα βρεθούν στην σκηνή του «The Μindspark», προκειμένου να μεταδώσουν με τον καλύτερο τρόπο, γνώση για τις νέες τάσεις, τα νέα εργαλεία και τον τρόπο σκέψης.

Κορυφαίοι εισηγητές όπως ο Avinash Ananda, (Leadership & Happiness Guru, Ιδρυτής της Global Academy of Meta Mind Alignment), ο καθ. Jeff French (Global thought leader στην επιρροή συμπεριφοράς), ο Δρ. Γιάννης Καλογεράκης (Anthropocentric Corporate Trainer, Ιδρυτής και CEO της JMK), ο Δρ. Φώτης Φιλιππόπουλος (Corporate Innovation Expert) κ.α., θα βρεθούν στο βήμα του «The Mindspark».

Οι συμμετέχοντες στο «The Μindspark» θα ζήσουν 12 ώρες, με κορυφαίους εισηγητές και επαγγελματίες σε 3 ενότητες, όπου θα εξερευνήσουν νέα πεδία, θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να ανταλλάξουν απόψεις με τους εισηγητές, ενώ θα έρθουν σε επαφή με ανθρώπους, που αναζητούν την γνώση και επενδύουν στην προσωπική τους ανάπτυξη.Επιπλέον, 60 «κυνηγοί της γνώσης» θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή μέρα, με τρία masterclass από διακεκριμένους εισηγητές.

Σε εορταστικό κλίμα τα εγκαίνια του Περιπτέρου του ΕΕΑ
Επίσημη πρώτη για το mobile app

Σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2019 τα εγκαίνια του Περιπτέρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου το Ε.Ε.Α. δίνει για ακόμη μία χρονιά δυναμικό «παρών», με τη ΔΕΘ να αποτελεί φέτος και την επίσημη πρώτη για το mobile app του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου εγκαινίασαν ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα της Έκθεσης, καλώντας τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους να γίνουν συμμέτοχοι στη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας, με έντονο προσανατολισμό στην εξωστρέφεια.

Η φετινή, ξεχωριστή, συμμετοχή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην 84η ΔΕΘ συνοδεύτηκε με την παρουσίαση της εφαρμογής του για κινητά τηλέφωνα. Τώρα και από το κινητό τους τηλέφωνο, κατεβάζοντας τη σύγχρονη εφαρμογή, ΕΕΑ mobile app, που δημιούργησε το Επιμελητήριο, επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν, ανά πάσα στιγμή και από κάθε σημείο, να έχουν ακόμη ευκολότερη πρόσβαση στις προηγμένες ηλεκτρονικές του υπηρεσίες, αλλά και να ενημερώνονται για πρωτοβουλίες και νέα – χρηστικές πληροφορίες που τους αφορούν.

Η Google φέρνει στην Ελλάδα το Market Finder
Εργαλείο που βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν διεθνώς
Η Google ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Market Finder στην Ελλάδα, ενός εργαλείου που βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εντοπίσουν νέους πελάτες, να υλοποιήσουν πλάνα ανάπτυξης και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στο εξωτερικό. Το Market Finder παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της Google στο πλαίσιο των Talks & Events του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη ΔΕΘ.

Η Μαρία Φουντά, Διευθύντρια Marketing της Google για την Ελλάδα, την Ουκρανία και τη Ρουμανία, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία 4 χρόνια, με το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online, διαδώσαμε ψηφιακές δεξιότητες σε περισσότερους από 120 χιλιάδες Έλληνες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Είμαστε χαρούμενοι που σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα για να βοηθήσουμε τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν διεθνώς, μέσω του εργαλείου Market Finder. Το εργαλείο αυτό προσφέρει δωρεάν οδηγούς, βίντεο και πληροφορίες, κάνοντας, όσο γίνεται πιο εύκολα τα πρώτα βήματα των επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές και τις εξαγωγές».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΒΕ
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου INTERREG Balkan Med “Innoplatform” διοργάνωσε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με θέμα, συνέδριο με θέμα “Supporting Innovation in the Balkan Mediterranean Area”

ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ WAVENET
Στο πλαίσιο συμμετοχής της στην 84η ΔΕΘ, η Wavenet σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) καθώς και με το Ινστιτούτο μεταφορών (ΙΜΕΤ), παρουσιάζει όλες τις καινοτόμες λύσεις τηλεματικής που έχει αναπτύξει.

WORKSHOP ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ STARTUPS
Στο booth του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», στο περίπτερο 6, έλαβε χώρα χθες workshop με θέμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Νεοφυείς Επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό κλάδο», με ομιλήτρια την Ειρήνη Ζαγλανίκα, Lawyer-Associate της δικηγορικής εταιρείας Potamitis Vekris.

EΛΛΗΝΙΚΟ DRONE ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Στη φετινή ΔΕΘ παρουσιάζεται το drone RX-4, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να παρέχει υπηρεσίες σε αποστολές χαρτογράφησης, φωτογραμμετρίας, έρευνας και διάσωσης, επιθεώρησης, φύλαξης-περιπολίας και γεωργίας ακριβείας, στο πλαίσιο του εργου «Αυτόνομο Φορητό Σύστημα Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος Πολλαπλών Ρόλων» – «Multirole Portable UAS» – MPU. Βασικός εταίρος του έργου είναι η Geosense.