Η Google προχωρά στην κυκλοφορία μιας νέας σειράς βίντεο Ψηφιακής Ευημερίας (Digital Wellbeing videos), που είναι διαθέσιμα δωρεάν στην πλατφόρμα ψηφιακών δεξιοτήτων της (g.co/GreekTourism).

Κάθε ένα από τα βίντεο ενθαρρύνει τους χρήστες να αναλογιστούν το πώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία και προτείνει τρόπους για να βρουν την κατάλληλη γι’ αυτούς ισορροπία. Καθώς η έννοια της Ψηφιακής Ευημερίας (Digital Wellbeing) είναι διαφορετική για τον καθένα, η Google συνεργάζεται με μια ομάδα ψυχολόγων, ανθρωπολόγων και ειδικών γύρω από τη λειτουργία του ανθρώπινου μυαλού. Ανάμεσά τους βρίσκονται επαγγελματίες του χώρου της ιατρικής, καθώς και εκπαιδευτικοί.

Η Μαρία Φουντά, Διευθύντρια Marketing, Google Ελλάδας, Ρουμανίας, Ουκρανίας δήλωσε: «Η τεχνολογία μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο περνάμε τον χρόνο μας και οι προσπάθειές μας για την επίτευξη Ψηφιακής Ευημερίας μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε αυτό τον χώρο και τον χρόνο στο έπακρο – έτσι ώστε η τεχνολογία να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας, χωρίς να επιφέρει ανεπιθύμητους περισπασμούς».