H Hewlett Packard Hellas συνεχίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό του ΕΔΥΤΕ για την ανάπτυξη του νέου υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων, Δαίδαλος, προϋπολογισμού 41,879 εκατ. ευρώ, μαζί με το ΦΠΑ. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΔΥΤΕ η δεύτερη προσφορά που έχει κατατεθεί από τη Nova ICT δεν καλύπτει τους όρους του Τεύχους Διακήρυξης του διαγωνισμού και απορρίφθηκε.

Η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται με την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Hewlett Packard Hellas, με συνολική βαθμολογία στην τεχνική προσφορά της, 109,381.

Στόχος του νέου υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων είναι να κατακτήσει μια από τις κορυφαίες 30 θέσεις παγκοσμίως στη λίστα TOP500 των ισχυρότερων υπολογιστικών συστημάτων. Ο υπέρυπολογιστής θα εγκατασταθεί στο νέο Κέντρο Δεδομένων στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ).