Η Hewlett-Packard εισέρχεται στην αγορά των supercomputers με τη νέα οικογένεια συστημάτων Apollo, συμπεριλαμβανομένης μίας συσκευής που διαθέτει σύστημα με βάση το νερό για την διατήρησης χαμηλής θερμοκρασίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσφέρει ένα προϊόν συγκεκριμένα για την αγορά αυτή και ευελπιστεί ότι θα οδηγήσει στη χρήση των supercomputers πέρα από τις κυβερνήσεις και τα πανεπιστήμια και θα εισέλθει «βαθύτερα» στον επιχειρηματικό κόσμο. Την Δευτέρα, η εταιρεία παρουσίασε δύο συστήματα Apollo: το Apollo 8000 και το Apollo 6000.

Το Apollo 8000 διαθέτει δύο συστήματα ψύξης που λειτουργούν συνδυαστικά, ενώ νερό κυκλοφορεί στα blades, μέσω μονωμένων χάλκινων σωλήνων. Η χρήση συστήματος ψύξης νερού σημαίνει ότι ο Apollo 8000 μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς επεξεργαστές σε μικρό χώρο, ενώ κάθε rack μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 144 servers. Στοχεύει σε επιχειρήσεις σχεδιασμού, αυτοματισμού και ανάλυσης χρηματοπιστωτικού κινδύνου, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 160 servers σε ένα rack.