Η είσοδος της HP Inc. στην ελληνική αγορά 3D printing περιλαμβάνεται ανάμεσα στα σχέδια της εταιρείας για το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει των όσων ανέφερε στο press dinner που έλαβε χώρα την Τεράρτη στην Αθήνα (με τη συμμετοχή του NetFAX), ο Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της HP Inc. σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε μαζί μας ο Ν. Χρηστάκης, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στο “next wave” των χωρών που θα δραστηριοποιηθούν στην αγορά του 3D printing. Αυτή τη στιγμή η HP Hellas βρίσκεται σε μια διαδικασία αξιολόγησης συνεργατών που θα εστιάζουν σε αυτήν την αγορά.

Όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί – ενδεχομένως εντός του 2019 – η εταιρεία θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται σε αυτήν την αγορά (ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πελάτες της HP Hellas για λύσεις 3D printing, μεταξύ των οποίων και ένας μεγάλος πελάτης του retail).

Υπάρχει, επίσης, σκέψη να προωθηθούν οι 3D printing λύσεις της εταιρείας στο χώρο της ναυτιλίας για την εκτύπωση ανταλλακτικών (χρησιμοποιώντας μέταλλο ως υλικό) για πλοία. O N. Χρηστάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην πορεία των υπόλοιπων προϊόντων της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, το α’ τρίμηνο του 2019 παρατηρήθηκε μια υποχώρηση στις πωλήσεις των consumers PCs (ειδικά στα gaming PCs όπου η πτώση άγγιξε διψήφια ποσοστά) ακολουθώντας τη γενική τάση της αγοράς, ενώ σαφώς καλύτερη ήταν η κατάσταση όσον αφορά τις πωλήσεις των business PCs – αυτή η υποχώρηση οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι πέρσι έγιναν μεγάλα έργα (ειδικά στο Υπουργείο Παιδείας), τα οποία φέτος δεν υπάρχουν λόγω των εκλογών.

Τέλος, παρατηρείται μια εντυπωσιακή ανάπτυξη της κατηγορίας του Α3 Printing, τόσο για την περιοχή CEMEA (Central Europe, Mediterranean & Africa) στην οποία ανήκει και η Ελλάδα, όσο και για την ίδια τη χώρα, όπως και μια άνθηση του MPS στον ιδιωτικό τομέα, η οποία σιγά-σιγά αρχίζει να εξαπλώνεται και στο δημόσιο τομέα.