Κατά τη διάρκεια του Huawei Global Analyst Summit 2019, η Huawei ανακοίνωσε τη νέα της στρατηγική, για τεχνολογίες ΙΡ δικτύωσης και παρουσίασε τις νέες προϊοντικές σειρές «μηχανών», για το ΙΡ δίκτυο στην εποχή του «έξυπνου κόσμου».

H Huawei θεωρεί ότι το δίκτυο του μέλλοντος πρέπει να είναι απλό και να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), ώστε να εντοπίζει έγκαιρα αλλαγές στις προσφερόμενες υπηρεσίες καθώς και πιθανούς κινδύνους. Με τον τρόπο αυτό, θα υπάρξει ώθηση στον μετασχηματισμό των ΤΠΕ (ICT) και θα υποστηρίζεται ο επανασχεδιασμός των επιχειρηματικών μοντέλων, καθώς και η διαρκή βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Η νέα σειρά των «4 New Engine» της Huawei για δίκτυα IP περιλαμβάνει τα  AirEngine (το πρώτο εμπορικό προϊόν Wi-Fi 6 της Huawei, χρησιμοποιώντας δυνατότητες του 5G της Huawei), CloudEngine (που οδηγεί τα data centers στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης), NetEngine (οι έξυπνοι NetEngine Metro Routers της Huawei διαθέτουν τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην αγορά, είναι SRv6 ready, και προσφέρουν έξυπνη αυτοματοποίηση σε όλο τον κύκλο ζωής τους) και HiSecEngine (για την αναγνώριση με ακρίβεια άγνωστων απειλών, αξιοποιώντας ένα έξυπνο σύστημα άμυνας).

Στη διάρκεια της Συνόδου, η κινεζική τράπεζα CITIC παρουσίασε καινοτόμες πρακτικές για τον τρόπο λειτουργίας του έξυπνου δικτύου data center που διαθέτει, βασισμένο στο Huawei Cloud Fabric Solution. Σημειώνεται ότι το Huawei Cloud Fabric βοήθησε, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, να αποκαταστήσει με ένα μόνο «κλικ» όποια ζημιά μπορεί να προκληθεί και την ταχεία επαναλειτουργία του δικτύου σε λεπτά της ώρας.