Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η IBM είχε γνωστοποιήσει δημόσια την απόφασή της να αποκτήσει την Red Hat.

Μετά από αρκετούς μήνες, αυτή η εξαγορά ολοκληρώθηκε. Στο μέλλον η Red Hat θα αποτελεί επιχειρηματική μονάδα της IBM και θα διοικείται από τον τωρινό CEO της, Jim Whitehurst, και την ομάδα του, αποτελώντας μέρος του τμήματος «Cloud and Cognitive» της IBM. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η IBM κατέβαλε συνολικά 34 δισ. δολάρια (ή 190 δολάρια ανά μετοχή).

«Αυτή η απόκτηση επαναπροσδιορίζει την αγορά cloud για τους επιχειρηματικούς πελάτες» αναφέρει η IBM. Οι hybrid cloud τεχνολογίες της Red Hat θα προσφέρονται πλέον συνδυαστικά με τη δύναμη της καινοτομίας και την μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία της IBM, από τη δραστηριοποίησή της σε 175 χώρες. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα υβριδικό multi cloud περιβάλλον επόμενης γενιάς.

Για τους χρήστης της ομώνυμης διανομής Linux και της κοινότητας της Red Hat δεν αλλάζει τίποτα, όπως μπορεί να υποθέσει κανείς από το σχετικό FAQ. Η Red Hat θα συνεχίσει να λαμβάνει μέρος σε Open Source projects, ενώ ελάχιστα θα επηρεαστούν από την εξαγορά οι εργασίες που για έργο Fedora CPE της κοινότητας, όπως και οι διάφορες εκδόσεις, spins και Labs του Fedora.