Οι αναλυτές της IDC έδωσαν στη δημοσιότητα τις προβλέψεις τους για την παγκόσμια αγορά υποδομών cloud, εκτιμώντας ότι φέτος ο τζίρος θα υπερβεί τα 62,2 δις. δολάρια (+31% σε σχέση με πέρσι).

Μόνο το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η αγορά αναπτύχθηκε κατά 48%(με 15,4 δις. δολάρια έσοδα). Το public cloud θα αποσπάσει τη μερίδα του λέοντος των επενδύσεων φέτος με 68% – τα έσοδα το β’ τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν σχεδόν κατά 59% (10,9 δισ. δολάρια). Ο ρυθμός ανάπτυξης στην αγορά υποδομών private cloud θα αναπτυχθεί κατά 28%, με τα έσοδα να αγγίζουν τα 4,6 δισ. δολάρια. Οι επενδύσεις στις μη cloud πληροφοριακές υποδομές το α’ τρίμηνο ανήλθαν, σύμφωνα με την IDC, στα 16,4 δις. δολάρια, καταγράφοντας ένα αξιοσημείωτο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 21%.

Τα ηνία της αγοράς κρατά η Dell EMC, η οποία κατάφερε να διευρύνει τα ποσοστά της σε σχέση με πέρσι (πάνω από 66%), αποσπώντας 15,5% μερίδιο αγοράς το δεύτερο τρίμηνο του 2018 (σε σχέση με 13,8% το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο). Στις ακόλουθες θέσεις ακολουθούν οι HPE (10,8% μερίδιο, 20% ανάπτυξη) και Cisco (6,6% μερίδιο, 7% ανάπτυξη). Αξιοσημείωτη, τέλος, είναι η ανάπτυξη (+223%) που κατέγραψε η κινέζικη Lenovo, διπλασιάζοντας το μερίδιο της σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.