Ήδη εδώ και μερικούς μήνες έχουν κυκλοφορήσει φήμες στο δίκτυο για ένα εσωτερικό project της Intel, με την κωδική ονομασία “Arctic Sound”.

Μεταξύ άλλων αυτό εικάζεται ότι αφορά ένα πανίσχυρο chip γραφικών το οποίο θα είναι βελτιστοποιημένο για video streaming και θα προορίζεται για χρήση στα data centers μεγάλων πλατφόρμων βίντεο και media houses. Αυτές τις φήμες επιβεβαίωσε μέσω του twitter ο Αμερικανός αναλυτής Ashraf Eassa, συμπληρώνοντας ότι η Intel σχεδιάζει παράλληλα την ανάπτυξη μιας νέας GPU πολλαπλών πυρήνων, όπως και νέων καρτών γραφικών για gamers.

Σύμφωνα με το Α. Εassa, το σχετικό project διευθύνει ο Raja Koduri, ο οποίος ανέλαβε πέρσι τη θέση του νέου Chief Architect της Intel, επωμιζόμενος τη διοίκηση του Core and Visual Computing Group. Στόχος, σύμφωνα με τον αναλυτή, είναι η Intel να δοκιμάσει άλλη μια φορά τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη chips γραφικών για καταναλωτές, ενώ έως το 2020 θα λανσάρει στην αγορά τις πρώτες δικές της κάρτες γραφικών, δημιουργώντας ένα πρόσθετο ανταγωνισμό για τις Nvidia και AMD.