Η Intracom Telecom και η Intellect Design Arena, παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας για τραπεζικές, ασφαλιστικές και άλλες χρηματοοικονομικές εφαρμογές, παρουσίασαν τη λύση “Intrallect Banking”, μια νέα πρόταση βασιζόμενη στην τεχνολογία cloud, η οποία έρχεται να καλύψει τις ανάγκες ψηφιοποίησης των εμπορικών τραπεζών της Αρμενίας με τον πιο ασφαλή και αποδοτικό τρόπο.

Η νέα λύση παρουσιάστηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν οι δύο εταιρείες στην πρωτεύουσα Γερεβάν της Αρμενίας, η οποία ήταν αφιερωμένη στον μετασχηματισμό των ψηφιακών συστημάτων του τραπεζικού τομέα της χώρας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κορυφαία στελέχη της Intellect Design και της Intracom Telecom ανέλυσαν στους συμμετέχοντες τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο τραπεζικός τομέας στο άμεσο μέλλον και παρουσίασαν τα τεχνικά πλεονεκτήματα και τους παράγοντες διαφοροποίησης της λύσης, που επιτρέπουν σε οργανισμούς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επωφεληθούν από αυτή την καινοτομία.

Συγκεκριμένα, με τη λύση “Intrallect Banking”, οι τράπεζες μπορούν να ψηφιοποιήσουν τις δραστηριότητές τους μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά τους έξοδα, να διαφοροποιηθούν στην αγορά προωθώντας καινοτόμα προϊόντα και να προσφέρουν αξεπέραστη εμπειρία στους πελάτες τους. Όλα αυτά μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας που έχει σχεδιαστεί και παραμετροποιηθεί σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο και τις επιχειρησιακές ανάγκες της Αρμενίας.

Η εν λόγω ολοκληρωμένη Digital Core banking λύση έχει βασική ειδοποιό διαφορά την δυνατότητα Digital 360 που συνοψίζεται στα εξής: τη Digital Outside υπηρεσία, η οποία έρχεται να βελτιώσει την ψηφιακή εμπειρία των πελατών, και τη Digital Inside που αφορά στην καλύτερη λειτουργική απόδοση του οργανισμού. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Intellect Design μαζί με την Intracom Armenia, μέλος του Ομίλου Intracom Telecom, υλοποιούν ήδη με μεγάλη επιτυχία ένα σημαντικό έργο τραπεζικού μετασχηματισμού για την Κεντρική Τράπεζα της Αρμενίας.