Η Ionic Shipping αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των νέων τεχνολογιών για την λειτουργία και ανάπτυξη της έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών.

Αξιοποιώντας την πολύχρονη και στρατηγική της συνεργασία με την εταιρεία “The Advisors” και έχοντας ήδη εκσυγχρονίσει τις υποδομές Πληροφορικής στα γραφεία της, αξιοποιώντας λύσεις virtualization και high availability, έχει ξεκινήσει και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο στόλο της. Στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση της λύσης του V-BOX (Vessel Box), μιας λύσης υψηλής διαθεσιμότητας και ευελιξίας σχεδιασμένη από την ”The Advisors” ειδικά για τον χώρο της ναυτιλίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες ανάγκες και προκλήσεις του χώρου.

«Πρόκειται για μια κεντρική υποδομή πληροφοριακών συστημάτων που αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες virtualization και monitoring, και εγκαθίσταται σε κάθε πλοίο, με σκοπό να διαχειριστεί όλη την υποδομή Πληροφορικής του πλοίου. Η εγκατάσταση του V-BOX στο πλοίο αναβαθμίζει τόσο το επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας της υποδομής του πλοίου, ενώ ταυτόχρονα επιφέρει σημαντικές οργανωτικές βελτιώσεις στην οργάνωση του πλοίου.

Παράλληλα δίνει την δυνατότητα της πλήρους διαχείρισης όλης της υποδομής εξ’ αποστάσεως (remotely), με ελάχιστη έως μηδενική παρέμβαση από το πλήρωμα» δηλώνει στο NetFAX ο Γιάννης Τσολάκης, IT Manager της Ionic Shipping. «Mε την εγκατάσταση του V-BOX η Ionic Shipping έχει καλύψει πλήρως τις τρέχουσες ανάγκες της και ταυτόχρονα είναι έτοιμη να δώσει λύσεις σε οποίες μελλοντικές ανάγκες προκύψουν, προκειμένου να οργανώσει και να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες της» συμπληρώνει ο Γ. Τσολάκης.