«Με το πέρασμα των δύο-τριών πρώτων χρόνων, ο όγκος των μηχανών που διαχειριζόταν η Renew μεγάλωνε διαρκώς, με αποτέλεσμα ο μετασχηματισμός της σε μια εταιρεία τελείως αυτόνομη με δικές της υποδομές, γραφεία, αποθήκες, στελέχη και μηχανικούς να μπει για τα καλά στο μυαλό μας». – Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η Renew Computer Company S.A., θυγατρική εταιρεία & μέλος του Active Computer Systems S.A. Group, ιδρύθηκε πριν από 7 χρόνια και συγκεκριμένα το 2013, με κύριο αντικείμενο εργασιών να διαχειρίζεται τις επιστροφές ηλεκτρονικών προϊόντων & μηχανογραφικού εξοπλισμού του Ομίλου από πελάτες και συνεργάτες και να τις ανακατασκευάζει, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μηχανές backup για τις συμβάσεις μας ή για ανταλλακτικά.

Με το πέρασμα των δύο-τριών πρώτων χρόνων, ο όγκος των μηχανών που διαχειριζόταν η Renew Computer Company S.A. (RCC S.A.) μεγάλωνε διαρκώς, με αποτέλεσμα ο μετασχηματισμός της σε μια εταιρία τελείως αυτόνομη με δικές της υποδομές, γραφεία, αποθήκες, στελέχη και μηχανικούς να μπει για τα καλά στο μυαλό μας. Διαβάζοντας στατιστικές μελέτες και ακτινογραφώντας κυρίως την Αμερικάνικη αγορά, που είναι σε θέματα τάσεων τεχνολογίας πάντα λίγο πιο μπροστά, αλλά και τις τάσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές διαπιστώσαμε δύο βασικά πράγματα. Πρώτον, ότι υπάρχει τα τελευταία χρόνια μεγάλο πρόβλημα με τα λεγόμενα «ηλεκτρονικά απόβλητα» και σύμφωνα με επίσημες έρευνες των τελευταίων δύο ετών ο πλανήτης βρίσκεται σε οριακό σημείο και δεν αντέχει άλλες εναποθέσεις αποβλήτων τεχνολογίας. Δεύτερον, διαπιστώσαμε ότι πολλά από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε στο εργασιακό μας περιβάλλον σε καθημερινή βάση, με κάποιες παρεμβάσεις μας στο hardware ή στο software μπορεί να παραταθεί η χρήση τους και μάλιστα χωρίς μείωση της απόδοσης της μηχανής, για επιπλέον τρία, τέσσερα ή και παραπάνω χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προαναφερθέντα, αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγορά ανακατασκευασμένων (refurbished) προϊόντων σε παγκόσμια εμβέλεια τρέχει με μια ετήσια ανάπτυξη περίπου στο 13 – 15%, εν συγκρίσει με την αγορά νέων προϊόντων πληροφορικής & τεχνολογίας που τρέχει με μια ετήσια άνοδο περίπου 1 – 3%.

Μάλιστα, πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια η αγορά νέων προϊόντων ίσως γυρίσει αρνητικά, με το έδαφος που κερδίζει η αγορά ανακατασκευασμένων refurbished προϊόντων.

Έτσι λοιπόν, με τις κατάλληλες επενδύσεις σε ειδικά διαμορφωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, ανθρώπους με τεχνογνωσία και όραμα και φυσικά τις κατάλληλες διαδικασίες στη γραμμή παραγωγής που εφαρμόσαμε, η Renew αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του Ομίλου και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες και πιο ποιοτικές εταιρίες στην αγορά των refurbished, όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σταθώ λίγο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της ποιότητας και να αναφέρω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και νοιώθω υπερήφανος όχι μόνο για τις οικονομικές μας επιδόσεις και την συνεχή αύξηση των μεγεθών μας, αλλά και για τις ποιοτικές λύσεις ανακατασκευής που απολαμβάνουν καθολικής αποδοχής από τους πελάτες μας. Όλη αυτή η προσπάθεια που αποτυπώνεται στο άρτια ικανοποιητικό αποτέλεσμα, συνοδεύονται από τα θετικά σχόλια των πελατών μας, που αφορούν στην ποιότητα των μηχανών που προσφέρουμε.

Η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας των Notebooks, Personal Computers, Servers και εκτυπωτών που προσφέρουμε στους πελάτες είναι προτεραιότητα για εμάς και επενδύουμε συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η καινοτομία, η επένδυση σε ικανούς ανθρώπους, η συνεχής βελτίωση των διαδικασιών μας και του μηχανολογικού εξοπλισμού της γραμμής παραγωγής μας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να πετύχουμε τους στόχους και το όραμα μας για το μέλλον, που δεν είναι άλλο από το να καταστήσουμε την εταιρίας μας ηγέτιδα δύναμη στην πράσινη βιομηχανία ανακατασκευής προϊόντων πληροφορικής.

Συνοψίζοντας, η Renew απευθύνεται σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση που έχει ως στόχο την μείωση του κόστους σε αγορά μηχανογραφικού εξοπλισμού, σε συνδυασμό με την αύξηση της εργασιακής παραγωγικότητας βάσει των αξιόπιστων προϊόντων που προσφέρει.

Προτού δώσετε τον λόγο στην κ. Ρούλα Μπούρη, θα ήθελα να αναφέρω στους αναγνώστες σας, ότι θα πρέπει να περιμένουν πολλές εκπλήξεις από την εταιρείας μας, αναφορικά με τα προϊόντα και τις λύσεις όπου θα εμπλουτιστούν στο προσεχές διάστημα.


Μια αγορά με βλέμμα στο μέλλον
Με εφαλτήριο μια ήδη λαμπρή πορεία, η Renew Computer Company, μέλος του Ομίλου Active Group αποφασίζει να κινηθεί πιο επιθετικά, με μεγαλύτερη εξωστρέφεια, για να βελτιώσει ακόμη περαιτέρω τη θέση της στην αγορά των ανακατασκευασμένων προϊόντων (refurbished). Στις προηγούμενες σελίδες, ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος, CEO & Managing Director της Active Computer Systems S.A. Group, ανέλυσε την στρατηγική πορεία της Renew και εδώ, η κυρία Ρούλα Μπούρη, Sales Manager της Renew Computer Company, μας μιλά για την πολιτική πωλήσεων της εταιρείας.

Συνέντευξη στον Στάθη Ασπιώτη

    NW: Ποιο είναι το ή τα δίκτυα πωλήσεων που χρησιμοποιείτε; Ποιοι είναι οι πελάτες σας, σε ποιους απευθύνεστε;

Ρούλα Μπούρη: Η Renew Computer Company, μέλος του Ομίλου Active Group, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κλάδο της πληροφορικής, όπου δραστηριοποιείται και εξειδικεύεται στην ανακατασκευή και μεταπώληση μηχανογραφικού εξοπλισμού. Διαθέτει ένα ευέλικτο και καλά οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων, σαφώς εστιασμένο στο να ικανοποιεί τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών της, σε θέματα πώλησης και τεχνικής υποστήριξης, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ποιότητα ως τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εν συναρτήσει πάντα με τις ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρει. Από τα πρώτα της βήματα έως σήμερα, η Renew διαπνεόμενη από την εταιρική πολιτική του Ομίλου, αναπτύσσει πελατοκεντρική φιλοσοφία και φροντίζει να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πελατών της, προκειμένου να ανταποκρίνεται άμεσα στις απαιτήσεις τους.

Το δίκτυο πωλήσεών της Renew, μέσω των σύγχρονων εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ανατολική Αττική, καλύπτει με αξιοπιστία και ευελιξία όλη την Αττική, καθώς και τους υπόλοιπους νομούς ευρύτερα. Στις καινούριες εγκαταστάσεις πραγματοποιούνται όλες οι εργασίες παραλαβής, αποθήκευσης, ανακατασκευής και συσκευασίας. Στόχος των νέων εγκαταστάσεων είναι ο χειρισμός των διακινούμενων ειδών, να πραγματοποιείται κατά τρόπο ώστε να διατηρείται η ακεραιότητα αυτών από την εισαγωγή τους στις αποθήκες της εταιρίας, ως την παράδοση τους στον πελάτη.

Το πελατολόγιο της Renew απαρτίζεται από οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Πιο συγκεκριμένα, πελάτες μας προέρχονται από τους πιο δυναμικούς κλάδους όπως κατασκευαστικές & εμπορικές εταιρείες, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες.

    Τι είδους μηχανήματα διαθέτετε και τι περιλαμβάνει η ανακατασκευή, ανά περίπτωση, σε γενικές γραμμές; Από πού προέρχονται τα μηχανήματα που φτάνουν στη Renew προς refurbishing; Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται;

ΡM: H Renew διαθέτει μία πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων πληροφορικής. Οι κύριες κατηγορίες είναι σταθεροί και φορητοί υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές, servers και προϊόντα networking. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι τα προϊόντα μας είναι αγορασμένα από χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης από πιστοποιημένους προμηθευτές, γεγονός που συντελεί στην αξιοπιστία των προϊόντων αυτών.

Mε τον όρο «ανακατασκευή» αναφερόμαστε σε μεταχειρισμένα προϊόντα, τα οποία έχουν ελεγχθεί πλήρως για την απόδοση και την λειτουργικότητα τους προτού δοθούν στους πελάτες. Η διαδικασία της ανακατασκευής του μηχανογραφικού εξοπλισμού γίνεται με πιστοποιημένες μεθόδους, εφόσον η Renew είναι πιστοποιημένη για ISO 9001 και Blancco Drive Eraser, τα οποία εγγυώνται τις άρτια δομημένες διαδικασίες της εταιρίας, όπως είναι ο καθαρισμός, η βαφή, η επιθεώρηση, ο τεχνικός έλεγχος, η συσκευασία.

Πιο αναλυτικά η Renew, συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία προχώρησε στην πιστοποίηση των διαδικασιών ανακατασκευής υπολογιστών (refurbished), σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2015. Όλες οι διαδικασίες ανακατασκευής της Renew διέπονται από τις αρχές που αποτυπώνονται στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και πραγματοποιούνται κάτω από αυστηρές διαδικασίες και ελέγχους, διασφαλίζοντας έτσι την άριστη ποιότητα των προϊόντων της. Ο πρωταρχικός προσανατολισμός, αναφορικά με την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, αποτελεί αφενός η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αφετέρου η συνολική λειτουργία του συστήματος ποιότητας, με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη.

Επιπλέον, μια νέα σημαντική συνεργασία της Renew αποτελεί αυτή με την Blancco Technology Group, που αποτελεί τον leader και το industry standard στον τομέα ασφαλής διαγραφής δεδομένων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Οι λύσεις της Blancco, παρέχουν σε χιλιάδες οργανισμούς εργαλεία απαραίτητα για την ασφαλή διαγραφή δεδομένων με πιστοποιημένες διαδικασίες.

    Γιατί ένας υποψήφιος πελάτης, που βρίσκει συμφέρουσα τη λύση να χρησιμοποιήσει ανακατασκευασμένο εξοπλισμό, να προτιμήσει τη Renew; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα σας απέναντι στους ανταγωνιστές σας;

ΡM: Όπως γνωρίζουμε, για να ολοκληρωθεί μια πώληση προϊόντος ή υπηρεσίας, ο πελάτης πρέπει να νιώθει ότι ικανοποιούνται οι ανάγκες του. Πλέον, οι πελάτες έχουν γίνει πιο απαιτητικοί και αναζητούν την διασφάλιση των αγοραστικών τους επιλογών. Αναπτύσσοντας πελατοκεντρική φιλοσοφία, για να ικανοποιούμε τις τεχνολογικές απαιτήσεις των πελατών μας, η Renew εξασφαλίζει ποιότητα, συνέπεια και ανταγωνιστικές τιμές. Ωστόσο, οι παραπάνω λόγοι καθώς και το after sales support, αποτελούν κάποιους από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να μας εμπιστευτούν οι πελάτες. Οι δύο ακόμα πιο σημαντικοί λόγοι όμως είναι η τεχνογνωσία που διαθέτουμε, καθώς και το πάθος για αυτό που κάνουμε. Η Renew αποτελεί θυγατρική εταιρία της Active, όπου δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό αρκετά χρόνια, και αυτό της έχει δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις υπηρεσίες της, τα προϊόντα και τις λύσεις που προσφέρει στους πελάτες της. Έτσι, διαθέτει το καλύτερο «Know How» που μπορεί να υπάρξει σήμερα στην ελληνική αγορά στον τομέα της πληροφορικής. Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι αποτελούν το πάθος για καινοτομία, πρόοδο & εξέλιξη καθώς και η διαρκής εγρήγορση αναφορικά με τις εξελίξεις στον τομέα της πληροφορικής. Οι αξίες αυτές που συνθέτουν την εταιρική κουλτούρα, δεν εξασφαλίζουν μόνο τη συνοχή της επιχείρησης, αλλά αποτελούν την προστιθέμενη αξία της. Μία αξία που την οδηγεί κάθε φορά ένα βήμα πιο μπροστά.