Η Lenovo και η IBM ολοκλήρωσαν επιτυχώς την συναλλαγή στην Ελλάδα και την μετακίνηση των υπαλλήλων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Lenovo.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε το αρχικό κλείσιμο της απόκτησης του τμήματος IBM x86 server σε παγκόσμιο επίπεδο την 1η Οκτωβρίου, ενώ λόγω του μεγάλου αριθμού των χωρών και των διαδικασιών που εμπλέκονται στην ΕΜΕΑ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εργαζόμενοι και επιχειρηματικές δραστηριότητες σε αυτή την περιοχή θα μετακινηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή ένταξη. Με την ενσωμάτωση των x86 servers, η Lenovo επεκτείνει τις δυνατότητές της όσον αφορά τις υπηρεσίες και το enterprise hardware, ενδυναμώνοντας τη θέση της εταιρείας ως πολύπλευρου τεχνολογικού ηγέτη, και επιταχύνοντας την ανάπτυξη των enterprise υπηρεσιών.

Η Lenovo αποκτά ανέπαφο το τμήμα IBM x86 Server και έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει τον χάρτη προϊόντων IBM x86, ενώ πλέον, θα λειτουργεί ως Original Equipment Manufacturer (OEM) της IBM και θα μεταπωλεί επιλεγμένα προϊόντα από το χαρτοφυλάκιο λύσεων αποθήκευσης και λογισμικού της IBM. Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Οικονομάκης, Γενικός Διευθυντής της Lenovo σε Ελλάδα και Κύπρο, «οι προτεραιότητές μας είναι να επιτύχουμε μια ομαλή μετάβαση για τους πελάτες και τους συνεργάτες, καθώς επιταχύνουμε την ενασχόλησή μας στον τομέα των server».