Η Ergobyte προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με τη Logiscoop Pansyfa ΑΕΕ, με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη ολοκληρωμένης πλατφόρμας υποστήριξης υπηρεσιών υγείας στα συνεταιρισμένα φαρμακεία.

Πυρήνας της πλατφόρμας είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, στον οποίο οι φαρμακοποιοί τηρούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τους πολίτες (σωματομετρικά στοιχεία, φαρμακευτική αγωγή, ιστορικό, αλλεργίες, έξεις κ.ά.). Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το σύστημα λήψης αποφάσεων συμβάλλει στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών πρόληψης.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζουν τα εργαλεία του galinos.gr, όπως ο έλεγχος συγχορήγησης και η πληροφόρηση για δραστικές ουσίες. Χάρη στην cloud τεχνογνωσία της Ergobyte, η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη με ασφάλεια ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή. Εκτός από τους φαρμακοποιούς, πρόσβαση θα έχουν και οι πολίτες για να παρακολουθούν τα δεδομένα υγείας που τηρούνται στο όνομά τους.

Η δημιουργία της πλατφόρμας αποτελεί το πρώτο βήμα στη συνεργασία μεταξύ Logiscoop και Ergobyte. Κοινό όραμα των δύο φορέων είναι η περαιτέρω αξιοποίηση τεχνολογιών Πληροφορικής για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη νοσημάτων, καθώς και την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση των πολιτών.