Η Metavallon VC επενδύει στην εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, Think Silicon, με έδρα την Πάτρα.

Η Think Silicon εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPUs) υψηλών επιδόσεων και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ελεγκτών οθονών (display controller) και τεχνολογίας επιτάχυνσης μηχανικής μάθησης (machine learning accelerator technology) για φορητές συσκευές εξοπλισμένες με οθόνη και συστήματα υπολογιστικής όρασης.

Σκοπός της Think Silicon είναι να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας και να επιμηκύνει τη ζωή της μπαταρίας, κάνοντας τις συσκευές εύχρηστες μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος διεπαφής ανθρώπου-μηχανής αλλά διατηρώντας την αυτονομία τους χωρίς ο χρήστης να αναζητά λύσεις για επαναφόρτιση ή να καταφεύγει σε χρήση επιπλέον φορητών μπαταριών.

To βασικό προϊόν της Think Silicon, το “NEMA®|GPU”, εστιάζει σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη και αποτελεί τη μοναδική λύση υπολογιστικών γραφικών για ολοκληρωμένα συστήματα χαμηλού κόστους επιτρέποντας στις εταιρείες ημιαγωγών να σχεδιάζουν ολοκληρωμένα, αξιοποιώντας την πολύ μικρή επιφάνεια πυριτίου, την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και την ταχεία ανάπτυξη του λογισμικού προκειμένου να εξοικονομήσουν σημαντικό κόστος και κατανάλωση ενέργειας μειώνοντας παράλληλα τον απαιτούμενο χρόνο ανάπτυξης (development time/ time to market).

Το 2019 η Think Silicon εξασφάλισε σειρά συμβολαίων για την ανάπτυξη και την αδειοδότηση των προϊόντων NEMA, με παγκόσμιους βιομηχανικούς ηγέτες της αγοράς όπως η STMicroelectronics.
Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί στην εδραίωση των πελατών της εταιρείας στην Β. Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, στην ενδυνάμωση της υποστήριξης των πελατών της και στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων. Στα πλαίσια αυτά, η εταιρεία επεκτείνει άμεσα την ομάδα των μηχανικών της στην Ελλάδα με προσλήψεις στα τμήματα σχεδίασης ολοκληρωμένων (IC Design) και ανάπτυξης λογισμικού (Software development) σε Πάτρα και Αθήνα.