Η Microsoft, με αφορμή την κυκλοφορία των Windows 10 στις 29 Ιουλίου, θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις, συνεργασίες με χιλιάδες καταστήματα, συμπεριλαμβανόμενων όλων των καταστημάτων της Microsoft, μια νέα διαφημιστική καμπάνια καθώς και μια νέα πρωτοβουλία, διάρκειας ενός χρόνου, για να τιμήσει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που κάνουν τη διαφορά σε όλο τον κόσμο.

Τα Windows 10, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για πρώτη φορά ως δωρεάν αναβάθμιση, προσφέρουν μια ευέλικτη και γνώριμη εμπειρία, η οποία είναι πιο ασφαλής και αυτόματα ενημερωμένη, ενώ διαθέτει νέα καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως η Cortana, ο Microsoft Edge και η ενσωμάτωση του Xbox. Οι fans των Windows συνέβαλλαν στη διαμόρφωση των Windows 10, με πολύτιμα σχόλια από πέντε εκατομμύρια Windows Insiders που θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τα Windows 10, ενώ είναι καλεσμένοι να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 13 πόλεις σε όλο τον κόσμο σε περισσότερα από 110 καταστήματα της Microsoft.
Τέλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Upgrade Your World, διάρκειας ενός χρόνου, η Microsoft θα συνεργαστεί με 10 παγκόσμιους και 100 εθνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ώστε να τους βοηθήσει να αναβαθμίσουν τον κόσμο, πραγματοποιώντας επένδυση συνολικής αξίας 10 εκατ. δολ. σε μετρητά για να υποστηριχθούν οι αποστολές τους και να προωθηθούν οι σκοποί τους.