Η Μicrosoft Hellas ήταν χρυσός χορηγός στο φετινό 4ο Delphi Economic Forum, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, με θέμα «The Challenge of Inclusive Growth».

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, η εταιρεία έστρεψε την προσοχή της συζήτησης γύρω από τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν με εκθετικές ταχύτητες και τις ευκαιρίες που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, με τον Neal Suggs, Microsoft Vice President, Corporate External and Legal Affairs, να αποτελεί έναν από τους κεντρικούς ομιλητές του τριημέρου. Στην ομιλία του, με θέμα «Anticipating the displacement of workers with the rise of A.I.», ο Neal Suggs επέμεινε στη σημασία που έχει η γνώση της ιστορίας και η εμπειρία μας από τις προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις.

Η CEO της εταιρείας για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Πέγκυ Αντωνάκου συμμετείχε σε δύο συζητήσεις, όπου ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε τη δέσμευση της Microsoft να φέρνει την τελευταία παγκόσμια συζήτηση και τις καλές πρακτικές της τεχνολογίας στη χώρα μας, τη στιγμή που συμβαίνουν, με ευθύνη να μην μείνει πίσω η Ελλάδα.

Στο πλαίσιο κλειστού γεύματος που διοργάνωσε η εταιρεία, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με κεντρικούς ομιλητές τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τον Neal Suggs, Vice President, Corporate External and Legal Affairs, Microsoft USA, και την Πέγκυ Αντωνάκου. Στο πλαίσιο της συζήτησης, παρουσιάστηκαν τα πρώτα – ενδεικτικά – ευρήματα έρευνας που ετοιμάζει η εταιρεία σχετικά με την τεχνητή Νοημοσύνη και τον τρόπο που οι νέες τεχνολογίες μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη της χώρας. Η έρευνα και τα ενδιαφέροντα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν στο ετήσιο συνέδριο της Microsoft Hellas, Microsoft Summit, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.