Η Mobile Technology στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προώθηση καινοτόμων λύσεων που μετασχηματίζουν τις επιχειρησιακές διαδικασίες στο λιανεμπόριο και σε άλλες αγορές, προχώρησε σε συμβόλαιο εκπροσώπησης με την SoftBank Robotics.

Το α’ διαδραστικό humanoid robot, Pepper, διατίθεται στην ελληνική αγορά από τη Mobile Technology, η οποία επιπρόσθετα αναλαμβάνει την ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών για την αξιοποίησή του. Το humanoid σχεδιάστηκε, για να επικοινωνεί με τον πλέον φυσικό, αυθόρμητο και ευχάριστο τρόπο. Εντοπίζει ανθρώπους στον χώρο, τους προσεγγίζει και τους εμπλέκει σε διάλογο. Αναγνωρίζει βασικά συναισθήματα και ανταποκρίνεται σε αυτά, προσφέροντας εξατομικευμένη εξυπηρέτηση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, καθώς αντιλαμβάνεται περισσότερες από 15 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά.

Επιπρόσθετα, είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής που ενισχύει τις δυνατότητές του να παρέχει πληροφόρηση. Ήδη χρησιμοποιείται με επιτυχία σε 2.000 δημόσιους χώρους ανά τον κόσμο στην αγορά λιανικής, του τουρισμού, των οικονομικών υπηρεσιών, της υγείας και της εκπαίδευσης. Η ένταξη του Pepper στο χαρτοφυλάκιο της Mobile Technology συμβαδίζει με την πορεία της εταιρείας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις συστηματικές επενδύσεις στην έρευνα και στην καινοτομία.