Η Navarino προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με την Intelsat, σύμφωνα με την οποία θα προσθέσει υπηρεσίες θαλάσσιας σύνδεσης της τελευταίας στο χαρτοφυλάκιο λύσεων συνδεσιμότητας της.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Navarino θα ενσωματώσει τις δορυφορικές υπηρεσίες Intelsat – που παρέχονται από την βραβευμένη πλατφόρμα IntelsatOne Flex – υλοποιώντας μια διεθνή υπηρεσία σχεδιασμένη για τη βελτιστοποίηση των χορηγήσεων εύρους ζώνης και την παροχή περισσότερο ευέλικτης κάλυψης. Η νέα υπηρεσία αναμένεται να είναι διαθέσιμη στους πελάτες το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία με την Intelsat, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Navarino, Δημήτρης Τσικόπουλος, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η Intelsat είναι ένας από τους πιο έμπειρους και σεβαστούς παρόχους της δορυφορικής βιομηχανίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους για να φέρουμε σε παγκόσμιο επίπεδο την πολυεπίπεδη κάλυψη του HTS και να πρωτοπορήσουμε στις νέες προσφορές της Ku-band στην αγορά ναυτιλίας… Η συνεργασία μας με την Intelsat θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη ποικιλία απαιτήσεων των ναυτιλιακών επικοινωνιών, παρέχοντας μια προσαρμοσμένη, υψηλής απόδοσης λύση παγκόσμιας συνδεσιμότητας».

«Οι ναυτιλιακές εταιρείες απαιτούν μια ισχυρή, ευέλικτη και ανθεκτική πλατφόρμα που να υποστηρίζει τις αυξανόμενες επιχειρηματικές τους ανάγκες και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του σκάφους και του πληρώματος», ανέφερε ο Mark Rasmussen, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Intelsat. «Με το δίκτυο παγκόσμιων υπηρεσιών Intelsat και IntelsatOne Flex, η Navarino μπορεί να προσαρμόσει λύσεις για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών της και να προσφέρει περισσότερα διαφοροποιημένα προϊόντα. Η προσθήκη των δυνατοτήτων IntelsatOne Flex θα προσθέσει ένα επίπεδο υπηρεσιών, κάλυψης και απόδοσης που ιστορικά δεν ήταν διαθέσιμο στην αγορά και που οι πελάτες θα δουν ότι θα μεταφραστεί σε πραγματικές επιχειρησιακές βελτιώσεις που θα επηρεάσουν θετικά την τελική απόδοση».