Η Revolut παρουσίασε μια τεχνολογία αιχμής, η οποία βασίζεται σε προηγμένους αλγόριθμους, για τον εντοπισμό εγκλημάτων που σχετίζονται με τις οικονομικές απάτες στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση της εταιρείας στο ευρύτερο στρατηγικό της πλάνο να χτίσει «τεχνολογικές μηχανές» που θα επιτρέπουν στα τμήματα συμμόρφωσης να αναπτυχθούν ραγδαία και να υποστηρίξουν τη μεγάλη ανάπτυξη του πελατολογίου των τραπεζών. Εκτός από την αυστηρή διαδικασία ελέγχου κατά το άνοιγμα λογαριασμού που περνάνε όλοι οι χρήστες της Revolut κατά τη στιγμή της εγγραφής τους, η οποία περιλαμβάνει το σκανάρισμα ταυτότητας ή διαβατηρίου και τη λήψη μιας selfie για πιστοποίηση ταυτότητας και την εκτέλεση ελέγχων ιστορικού σε παγκόσμιες βάσεις δεδομένων, η Revolut χρησιμοποιεί μια προσωποποιημένη αξιολόγηση κινδύνου στους περισσότερους από 2 εκατ. πελάτες της.

Αυτό σημαίνει δυναμικά και εξατομικευμένα προφίλ κινδύνου που βασίζονται σε ατομικές συνήθειες συναλλαγών, αντί για στάσιμα και αυθαίρετα όρια στους λογαριασμούς. Η Revolut εκτιμά ότι οι πελάτες της θα αρχίσουν να παρατηρούν τα υπάρχοντα όρια να καταργούνται κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων. Το νέο μοντέλο ρίσκου εξελίσσει τη κλασική αξιολόγηση κινδύνου πελατών. Με αυτόν τον τρόπο η Revolut μπορεί να ανιχνεύει, να αναλύει και να κλειδώνει σε πραγματικό χρόνο οποιαδήποτε ύποπτα πρότυπα συναλλαγών και δίκτυα που ενδεχομένως σχετίζονται με εγκληματικές δραστηριότητες όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Η Revolut δημοσίευσε επίσης στοιχεία σχετικά με την επιτυχία στην προστασία των πελατών από την απάτη με κάρτες: από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία των εικονικών καρτών μίας χρήσης τον Μάρτιο, η εταιρεία έχει μειώσει κατά 35% τις περιπτώσεις απάτης με κάρτες. Απευθυνόμενοι κυρίως σε πελάτες που κάνουν συχνά online αγορές με τις κάρτες τους, τα στοιχεία της κάρτας που συνδέονται με τις εικονικές κάρτες μίας χρήσης της Revolut καταστρέφονται αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους και δημιουργούνται αυτόματα νέα στοιχεία κάρτας μέσα στην εφαρμογή.