Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) και η Nova συνεργάστηκαν για την παροχή υπηρεσιών Contact Center (CCaaS) σε υποδομές Hybrid Cloud.

Η ΔΕΔΑ επέλεξε να επενδύσει σε Hybrid Cloud IT υποδομές προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί τη ραγδαία αύξηση των αναγκών της. Το ζητούμενο του έργου που υλοποιήθηκε από τη Nova, ήταν η μεγιστοποίηση της απόδοσης σε σχέση με την αξία της επένδυσης σε βάθος δεκαετίας και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε μία λύση δυναμικής κατανομής πόρων ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης και την εποχικότητα αυτών, έναντι επένδυσης σε hardware εξοπλισμό.

Η ΔΕΔΑ αξιοποίησε τις υπηρεσίες IaaS της Nova και μέσω της διασύνδεσης των τοπικών υποδομών της με το cloud της Nova, κατάφερε να εξασφαλίσει τη μέγιστη ασφάλεια και διαθεσιμότητα των πιο σημαντικών υπηρεσιών της, έχοντας ως προτεραιότητα την επικοινωνία με τους πελάτες της.

Συγκεκριμένα, η λειτουργία του contact center της ΔΕΔΑ βασίζεται σε υπηρεσίες Virtual PBX και Unified Communications (UCCaaS) της Nova. Το contact center διασυνδέεται εντελώς αποκεντροποιημένα με το CRM της εταιρείας και προσφέρει δυνατότητες δυναμικής ανάθεσης θέσεων εργασίας σε διαφορετικά σημεία, μέσω κλειστού MPLS VPN, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις απαιτήσεις της επιχειρησιακής συνέχειας.