Στο πλαίσιο υλοποίησης του πλάνου επέκτασής των υπηρεσιών cloud σε περισσότερες τοποθεσίες ανά τον κόσµο, η Oracle εξετάζει την πρόσληψη περίπου 2.000 νέων εργαζομένων όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο Διευθύνων του τµήµατος Cloud της εταιρείας, Don Johnson.

Με αυτό το «επιθετικό» πλάνο επέκτασης η Oracle σκοπεύει να ισχυροποιήσει τη θέση της έναντι των µεγάλων ανταγωνιστών της (Amazon Web Services και Microsoft). Παράλληλα, θα υποστηρίξει τη µετάβαση του Oracle Business Software σε νέα συστήµατα. Οι νέες θέσεις εργασίας θα δηµιουργηθούν στα Software Development Hubs της Oracle στο Σιάτλ, στο Bay Area του Σαν Φρανσίσκο, όπως και στην Ινδία.

Έως το τέλος του επόµενου έτους, η Oracle αναµένεται να επεκτείνει την cloud δραστηριότητα σε ακόµα περισσότερες περιοχές, ήτοι  σηµεία όπου θα έχει τα δικά της data centers. Στην παρούσα φάση η Oracle διαθέτει 16 τέτοια σηµεία. Στα νέα σηµεία παρουσίας της περιλαµβάνονται περιοχές όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Αφρική και τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα, όπως και επιπλέον περιοχές στην Ασία και την Ευρώπη.

Ο Don Johnson, EVP, Oracle Cloud Infrastructure, δήλωσε: «Οι εταιρικοί πελάτες ανά τον κόσμο απαιτούν γεωγραφικά κατανεμημένες περιοχές για να καλύψουν πραγματικά τις απαιτήσεις περί επιχειρηματικής συνέχειας, προστασίας από καταστροφές και συμμόρφωσης ανά περιοχή. Οι πολλαπλοί τομείς διαθεσιμότητας εντός της ίδιας περιοχής δεν αποτελούν λύση για αυτό το ζήτημα.

Σε αντίθεση με άλλους προμηθευτές cloud, η Oracle δεσμεύεται να προσφέρει μια δεύτερη περιοχή για αποκατάσταση μετά από καταστροφή σε κάθε χώρα στην οποία υπάρχει διαθεσιμότητα υπηρεσιών Oracle Cloud Infrastructure, μια στρατηγική ευθυγραμμισμένη στις ανάγκες των πελατών μας».