Το project αναβάθμισης του e-shop της Raxevsky (www.raxevsky.com) ήταν από τα σημαντικότερα έργα που απασχόλησε τη Διεύθυνση Πληροφορικής της εταιρείας το 2018.

«Με το νέο e-shop θέλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να παραγγέλνουν αυτό που ακριβώς θέλουν και να τους παρέχουμε περισσότερη πληροφορία με απόλυτη ασφάλεια, σεβόμενοι την ιδιωτικότητά τους (ένεκα GDPR) και, μάλιστα, σε πολύ γρηγορότερο χρόνο» δηλώνει στο NetFAX ο Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, ΙΤ Μanager της Raxevsky.

«Στατιστικά ο χρόνος που χρειάζεται για να εμφανιστεί η σελίδα ενός online καταστήματος κατέχει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητά του. Έχει αποδειχθεί μέσω ερευνών, ότι για κάθε 100ms που αργεί να φορτώσει ένα e-shop, πέφτουν οι πωλήσεις κατά 0.8-1.0%. Πέραν αυτού, η ταχύτητα φορτώματος του ηλεκτρονικού καταστήματος επηρεάζει τόσο την κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, όσο και το κόστος της διαφήμισης στο Google AdWords» συμπληρώνει, επισημαίνοντας το πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη ενός e-shop σε σωστές βάσεις.

Στόχος της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Raxevsky είναι να ολοκληρώσει την αναβάθμιση του e-shop της μέσα στο 2019, σε μια υλοποίηση που θα είναι φιλική σε όλες τις συσκευές (κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερός υπολογιστής και laptop), προσφέροντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να εκτελούν πιο άνετα και πιο εύκολα τις ηλεκτρονικές τους αγορές. Γι’ αυτό το σκοπό εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Entersoft, το ERP της οποίας χρησιμοποιείται στις υποδομές της εταιρείας, όπως και με την Real Solution.