Η Revolut, fintech με έδρα στο Λονδίνο η οποία έχει κτίσει ήδη μια βάση 60.000 πελατών στη χώρα μας, «επενδύει» στην Ελλάδα και ανοίγει τοπικό γραφείο στην Αθήνα, στοχεύοντας σε 150.000 Έλληνες πελάτες μέχρι το τέλος του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό παρέχει – έως τις 20 Απριλίου – δωρεάν κάρτες για όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν τα προνόμια των υπηρεσιών της. Με αφορμή το άνοιγμα του τοπικού γραφείου στην Ελλάδα ο Nikolay Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut δήλωσε: «Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν επωφεληθεί από τους πελάτες τους για χρόνια με ατελείωτες τραπεζικές αμοιβές και ανεπαρκή τεχνολογία. Η Revolut είναι εδώ για να προσφέρει στην Ελλάδα μια καθημερινή, καινοτόμο τραπεζική εναλλακτική λύση. Εκτός από την αναδιαμόρφωση των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, έχουμε θέσει την τεχνολογία στην καρδιά των υπηρεσιών μας, με άμεσες ειδοποιήσεις δαπανών, βελτιωμένες αναλύσεις, κατηγοριοποίηση δαπανών, εργαλεία προϋπολογισμού και ισχυρά μέτρα ασφαλείας, όπως η δυνατότητα μπλοκαρίσματος της κάρτας σας και ενεργοποίησης της ασφάλειας βάσει τοποθεσίας (location-based security)».

Σχολιάζοντας το άνοιγμα τοπικού γραφείου στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Λιτσικάκης, ο οποίος θα ασκεί το ρόλο του Country Manager στη χώρα μας, δήλωσε στο NetFAX: «Κρίνοντας από την ήδη μεγάλη αποδοχή της Revolut στην Ελλάδα, θα λέγαμε ότι οι χρήστες διψάνε για out-of-the-box λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, όπως η δυσκολία ανοίγματος ενός τραπεζικού λογαριασμού και οι μεγάλες αναμονές σε ουρές στα φυσικά καταστήματα των τραπεζών. Λόγω κρίσης, είναι ακόμα πιο σημαντικό να βρίσκουν τρόπους να εξοικονομήσουν χρήματα. Η πολιτική της Revolut να μην έχει κρυφές χρεώσεις στη φόρτιση και μεταφορά χρημάτων είναι ιδανική για τους Έλληνες που θέλουν να πάρουν τα οικονομικά τους στα χέρια τους». Η Revolut επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν έναν καθημερινό τρεχούμενο λογαριασμό σε τρία λεπτά και να διεκπεραιώνουν δωρεάν εσωτερικές και διεθνείς μεταφορές χρημάτων, να κρατούν και να ανταλλάσσουν 25 νομίσματα μέσα στην εφαρμογή στην πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία και να ξοδεύουν παγκοσμίως σε 150 νομίσματα, χρησιμοποιώντας την Revolut MasterCard κάρτα.