Η Samsung Electronics Co., Ltd. φιλοξενεί την τελική συνάντηση των ομάδων εργασίας της 3ης γενιάς του έργου (3GPP) για την ολοκλήρωση του πρότυπου κινητής επικοινωνίας 5G, που πραγματοποιείται στο Busan από τις 21 έως τις 25 Μαΐου.

Αυτή η συνάντηση θα ολοκληρώσει τα σχετικά πρότυπα τεχνολογίας για την εμπορευματοποίηση του 5G. Περίπου 1.500 εμπειρογνώμονες από προμηθευτές chipset, φορητών συσκευών και εξοπλισμού, όπως η Samsung, η Qualcomm, καθώς και μεγάλοι φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας όπως η Verizon, η AT&T, η NTT DoCoMo, η KT και η SK Telecom θα παρακολουθήσουν την ολοκλήρωση του προτύπου 5G φάσης 1 .Σε αυτή τη διάσκεψη όλες οι ομάδες εργασίας (ομάδες εργασίας RAN 1 έως 5) που αναπτύσσουν ασύρματη τεχνολογία 5G συγκεντρώνονται για να επιβεβαιώσουν τις τελικές τεχνολογίες για την εμπορευματοποίηση 5G. Αυτές περιλαμβάνουν την τεχνολογία ασύρματης πρόσβασης 5G που παρέχει δεδομένα υψηλής ταχύτητας και εξαιρετικά χαμηλής καθυστέρησης και τη μέθοδο δοκιμής συμμόρφωσης για τερματικά 5G.

Συγκεκριμένα, η ομάδα εργασίας RAN4, υπό την προεδρία της Samsung, θα αποφασίσει τις απαιτήσεις ραδιοφωνικής απόδοσης για τερματικά 5G και σταθμούς βάσης, συμπεριλαμβανομένων των ζωνών 3,5 GHz και 28 GHz. Αυτό το προαπαιτούμενο θα ενημερώσει τους κανονισμούς ραδιοεπικοινωνιών, οι οποίοι θα είναι καθοριστικοί για την ανάπτυξη του φάσματος 5G, όταν η εμπορευματοποίηση 5G ξεκινήσει στην Κορέα, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η 3GPP ενέκρινε για πρώτη φορά το πρότυπο 5G Non-Standalone (NSA), που χρησιμοποιεί την υπάρχουσα 4G Long Term Evolution (LTE) ως άγκυρα για σύνδεση με το 5G. Και καθώς το πρότυπο 5G Standalone (SA) θα ολοκληρωθεί στη διάσκεψη του Busan, το πρότυπο φάσης 1 του 5G θα εγκριθεί επίσημα στην ολομέλεια 3GPP τον επόμενο μήνα στις Η.Π.Α.