Η Samsung Electronics ανακοίνωσε την ένταξή της στη «Σύμπραξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη που θα ωφελήσει τους ανθρώπους και την κοινωνία» [Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society (PAI)], που στόχο έχει να αναπτύξει ασφαλή και αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Από την ίδρυσή της το 2016, η σύμπραξη «PAI» αποτελεί μία κοινοπραξία της βιομηχανίας της τεχνολογίας, η οποία διεξάγει έρευνες, πραγματοποιεί συζητήσεις, μοιράζεται πληροφορίες, προσδιορίζει νέους τομείς για την εφαρμογή του ΑΙ και δημιουργεί ενημερωτικά υλικά για να προάγει την κατανόηση τεχνολογιών ΑΙ. Ο οργανισμός έχει σήμερα περισσότερους από 70 συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων διεθνών εταιρειών και ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ειδικεύονται στον τομέα του ΑΙ.

Ως μέλος της σύμπραξης «PAI», η Samsung θα συμμετέχει στην ομάδα εργασίας «Συνεργασία μεταξύ των Ανθρώπων και των Συστημάτων ΑΙ»   και θα διερευνήσει μία πιθανή συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και ΑΙ. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να συμμετάσχει σε έρευνες με θέματα που θα αφορούν στην ασφάλεια, τη διαφάνεια, καθώς και τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του ΑΙ.