Η SAP εισήγαγε πρόσφατα μία νέα εποχή στον τρόπο που αλληλοεπιδρούν οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές μεταξύ τους.

Μόλις λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Qualtrics, η SAP έχει αναπτύξει ήδη νέες δυνατότητες που συνδυάζουν δεδομένα εμπειρίας (X-data) με λειτουργικά δεδομένα (O-data) για τη μέτρηση και τη βελτίωση των τεσσάρων βασικών εμπειριών: των επιχειρήσεων – πελατών, των εργαζομένων, των προϊόντων και των εμπορικών σημάτων. Η ανάπτυξη αυτού του συστήματος θέτει ένα νέο πρότυπο στο επιχειρησιακό λογισμικό.

Ο συνδυασμός επιτρέπει στους οργανισμούς να παρακολουθούν συνεχώς τις πεποιθήσεις, τα συναισθήματα και τις προθέσεις των πελατών, των εργαζομένων, των προμηθευτών, των εταίρων και άλλων ενδιαφερομένων. Αυτές οι νέες προσφορές – τέσσερις για την εμπειρία των πελατών (CX), τρεις για την εμπειρία των εργαζομένων και τρεις για την έρευνα αγοράς – ενσωματώνουν απευθείας τα X-data στις εφαρμογές μιας επιχείρησης, όπως τα συστήματα CRM, ERP ή HCM, με στόχο τη συνεχή βελτίωση τους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου Sapphire Now, η SAP και η Apple ανακοίνωσαν ότι το CORE ML, η  machine learning τεχνολογία για τις συσκευές Apple, θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη, ως μέρος του SAP Cloud Platform SDK για iOS. Η επόμενη έκδοση του SAP Cloud Platform SDK, η οποία θα είναι διαθέσιμη εντός του μήνα, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν custom, έξυπνες εφαρμογές iOS apps με SAP Leonardo.

Τα μοντέλα Machine learning θα κατέβουν αυτόματα στο iPhone και το iPad, ώστε οι εφαρμογές να έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν offline, και μετά να ενημερωθούν όσο θα είναι συνδεδεμένες στο SAP Cloud Platform. Μέσω της συνεργασίας με την Apple, η SAP έχει ξαναχτίσει τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της για κινητά, για λύσεις SAP SuccessFactors, SAP Concur, και SAP Asset Manager, ώστε να λειτουργούν εντός του iOS.

Αυτές οι εφαρμογές είναι πλήρως ενσωματωμένες στο iPhone και στο iPad, και υπόσχονται να μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια, τις επιδόσεις και τις τελευταίες καινοτομίες των πλατφόρμων από την Apple. Η SAP ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα επεκτείνει την εμπειρία iOS στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών της, ξεκινώντας με τις λύσεις SAP Ariba.