Η SAP και η Unicef σύναψαν πρόσφατα παγκόσμια συνεργασία, με την οποία θα προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση, κατάρτιση και επαγγελματικές δεξιότητες σε νέους που βρίσκονται σε λιγότερο ευνοημένες κοινότητες ανά τον κόσμο, με στόχο να τους προετοιμάσουν για την αγορά εργασίας και να τους βοηθήσουν να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά την 74η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, η τριετής συνεργασία θα φέρει σε επαφή τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για τη δημιουργία μοντέλων βιώσιμης εκπαίδευσης. Η συνεργασία θα επικεντρωθεί σε πρωτοβουλίες για την ένταξη των νέων στο εργατικό δυναμικό, με στόχο να συνδράμει στην ευημερία τους αλλά και να συνεισφέρει με  ικανούς νέους επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τις επιχειρήσεις του αύριο.

Η συνεργασία θα επιδιώξει την ανάπτυξη ενός τυποποιημένου εθνικού προγράμματος σπουδών, προγραμμάτων ετοιμότητας εργατικού δυναμικού και διεξοδικής έρευνας για την καλύτερη ενημέρωση και σύνδεση του ιδιωτικού τομέα με τα ταλέντα του μέλλοντος.