Η εταιρεία ημιαγωγών Silicon Box με έδρα τη Σιγκαπούρη θα επενδύσει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα νέο εργοστάσιο στη βόρεια Ιταλία στο πλαίσιο συμφωνίας υποστήριξης από την ιταλική κυβέρνηση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ιταλικό υπουργείο βιομηχανίας. Η ακριβής τοποθεσία για το εργοστάσιο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αλλά υπάρχουν πολλές υποψήφιες τοποθεσίες.

Επιπροσθέτως, η Ρώμη θα χρειαστεί και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη προγραμματισμένη οικονομική ενίσχυση, την οποία όπως εκτιμά το υπουργείο αναμένεται να λάβει σύντομα.

«Σε πλήρη δυναμικότητα, η επένδυση θα είναι σε θέση να δημιουργήσει 1.600 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, επιπλέον των έμμεσων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται τόσο για την κατασκευή της εγκατάστασης όσο και στο ευρύτερο οικοσύστημα προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας που θα δημιουργηθεί όταν (το εργοστάσιο) θα είναι πλήρως λειτουργικό», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η startup, που δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής chip Marvell θα παράγει στην Ιταλία «τσιπάκια», τα οποία μπορούν να φτάσουν σε μέγεθος ίσο με έναν κόκκο άμμου.