Η Space Hellas ήταν για άλλη μία φορά ανάμεσα στους βραβευθέντες της απονομής των IMPACT BITE Awards 2019, αποσπώντας πέντε βραβεία για έργα έρευνας και καινοτομίας και την πρόκριση συμμετοχής στον παγκόσμιο διαγωνισμό κύρους WITSA Global ICT Excellence Awards, με το έργο City.Risks.

Το Gold βραβείο στην κατηγορία Cybersecurity, απέσπασε η Space Hellas για το έργο “SHIELD” (Securing against intruders and other threats through and NFVenabled environment). Η Space Hellas ήταν συντονιστής του έργου, το οποίο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και κατατάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα success stories του προγράμματος «Horizon 2020».

Για την υλοποίηση του έργου “MITA Hybrid Cloud” η Space Hellas τιμήθηκε με το
Silver βραβείο, στην κατηγορία Οργανισμοί Δημοσίου Τομέα. Η εταιρεία κέρδισε το διαγωνισμό για την υλοποίηση της Hybrid Cloud υποδομής του κρατικού φορέα Malta Information Technology Agency (MITA), στη Μάλτα.

Το έργο αποτελεί σημαντικό reference, καθώς είναι το πρώτο κρατικό έργο σε παγκόσμιο επίπεδο που χρησιμοποιεί το hybrid cloud για να μπορέσει ένας φορέας όπως η ΜΙΤΑ, να προσφέρει αναβαθμισμένες δυνατότητες για την υλοποίηση και φιλοξενία καινοτόμων υπηρεσιών ψηφιακής διακυβέρνησης.

Στην κατηγορία συστήματα νέας γενιάς, η Space Hellas ως συντονιστής του έργου City.Risks, απέσπασε το Silver βραβείο. Στόχος του έργου, η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, τα αποτελέσματα, ένα καινοτόμο «οικοσύστημα» από κινητές εφαρμογές που επιτρέπουν στα smartphones των πολιτών να συλλέγουν, να οπτικοποιούν και να μοιράζουν πληροφορίες σχετικές με την ασφάλεια μεταξύ τους, αλλά και με τις αρμόδιες αρχές.

Με το Silver βραβείο τιμήθηκε η Space Hellas για την παροχή λύσεων-πακέτων λογισμικού στην κατηγορία Εφαρμογές-Λύσεις για τη Δημόσια Διοίκηση, για το έργο “e-Crime” που υλοποίησε στην Αστυνομία Κύπρου. To σημαντικό αυτό έργο για την ανίχνευση και την πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος, υλοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Web Intelligence της εταιρείας Web-IQ, με την ονομασία “Voyager”.

Tέλος, η Space Hellas βραβεύτηκε στην κατηγορία 5G & νέες υπηρεσίες Internet με το Silver βραβείο, για το έργο 5Genesis, ένα έργο μεγάλης κλίμακας που αναπτύσσει μια πανευρωπαϊκή πειραματική υποδομή δικτύων πέμπτης γενιάς (5G). Στo πλαίσιo του έργου, η Space Hellas συντονίζει την ανάπτυξη ενός ανεξάρτητου 5G testbed στην πόλη της Λεμεσού, συνδυάζοντας επίγειες και δορυφορικές τεχνολογίες σε μια ολοκληρωμένη λύση που θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα των δικτύων 5G.

Ο Δρ. Γιώργος Γαρδίκης R&D Manager της Space Hellas, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «…Η Space Hellas έχει να επιδείξει πολλαπλά έργα έρευνας και καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας, ανάμεσα σε αυτά και τα έργα για τα οποία βραβευτήκαμε και τα οποία έχουν αναδειχθεί ως success stories και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.»