Τα χρηματοοικονομικά ήταν πάντα ένας τομέας που ευδοκιμούσε η καινοτομία και η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει περαιτέρω ευκαιρίες για να ταρακουνήσει τη βιομηχανία. Οπλισμένες με τεχνολογία αιχμής, οι εταιρείες ελπίζουν να διερευνήσουν νέους τρόπους εργασίας και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα, σύμφωνα με τους FT.

«Υπάρχουν αρκετοί τομείς χρηματοδότησης όπου βλέπουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη αρχίζει να έχει επιρροή», λέει ο Peter Weston, αναπληρωτής διευθυντής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στον υπεύθυνο προσλήψεων Harvey Nash. «Για παράδειγμα, στην επενδυτική τραπεζική και τη διαχείριση επενδύσεων, έχουμε δει μια αλλαγή στον τομέα της πληροφορικής, όπου η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως η πρώτη γραμμή υποστήριξης για τις λειτουργίες του γραφείου βοήθειας».

Ταυτόχρονα, οι ασφαλιστές στρέφονται στην τεχνολογία για να βοηθήσουν στην αναδοχή και την τιμολόγηση των ασφαλίστρων. Πέρσι, η βρετανική ασφαλιστική Hiscox παρουσίασε το δικό της μοντέλο AI, το οποίο δημιούργησε σε συνεργασία με την Google, μια κίνηση που χαιρετίστηκε ως η πρώτη στην ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου.