Η έλλειψη γυναικών σε θέσεις υψηλής τεχνολογίας στοιχίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Επίτροπο για την Ψηφιακή Τεχνολογία, Neelie Kroes, η οποία ξεκίνησε καμπάνια για την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στον κλάδο των ΤΠΕ.

Όπως ανέφερε η Επίτροπος, «η τεχνολογία δεν είναι μόνο για τους άνδρες! Κάθε εβδομάδα γνωρίζω όλο και περισσότερες γυναίκες που διαπρέπουν στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα όπου οι γυναίκες θα μπορούν να καταθέτουν τη δική τους εμπειρία για το πώς πέτυχαν στην πληροφορική. Και είναι τόσο πολλά τα επιτυχημένα παραδείγματα. Πείτε μας το δικό σας και βοηθήστε μας να ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά!».

Με αφορμή την έναρξη της εκστρατείας της Ε.Ε. για να βρει και να προβάλει γυναίκες-πρότυπα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για νεαρές γυναίκες και κορίτσια ώστε να σπουδάσουν και να κάνουν καριέρα στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, καλεί γυναίκες (αλλά και άνδρες) να δημιουργήσουν βίντεο και να διαδώσουν τη δική τους ιστορία στον ψηφιακό κλάδο, μέσω της σελίδας «Every Girl Digital» στο Facebook.