Στην εποχή της ταχείας τεχνολογικής εξέλιξης και της συνεχούς κοινωνικής μεταβολής, o τρόπος και ο χώρος εργασίας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Οι ψηφιακές τεχνολογίες και οι αλλαγές που αυτές επιφέρουν, μετασχηματίζουν ριζικά και το σύγχρονο workplace.

Οι τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις έχουν επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε. Η ψηφιοποίηση και η αυτοματοποίηση διαδικασιών έχουν αναδιαμορφώσει τις επαγγελματικές απαιτήσεις και αναγκάζουν τους εργαζόμενους να αναπτύσσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις. Ταυτόχρονα, οι κοινωνικές και πολιτισμικές τάσεις έχουν αλλάξει τις προτιμήσεις των εργαζομένων, αναδεικνύοντας τη σημασία της ευεξίας, της ευελιξίας και του κοινωνικού αντικτύπου της εργασίας.

Όπως παρατηρείται, οι οργανισμοί παρέχουν διάφορες επιλογές, όπως εργασία από το σπίτι, ευέλικτα ωράρια και ανοικτούς χώρους εργασίας, που ενθαρρύνουν τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουν τη σημασία της ευεξίας των εργαζομένων και παρέχουν προγράμματα και πόρους για την υποστήριξη της σωματικής και ψυχικής υγείας τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προγράμματα ευεξίας και άσκησης, ψυχολογική υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων. Έχοντας συνειδητοποιήσει την ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων, προσφέρουν επίσης ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη και εκπαίδευση, ώστε οι εργαζόμενοι να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και να παραμένουν ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους.

Ταυτόχρονα, περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο έως τώρα, οι επιχειρήσεις προάγουν την πολυμορφία και την ενσωμάτωση και δημιουργούν πολυπολιτισμικούς χώρους εργασίας, όπου η διαφορετικότητα χαίρει σεβασμού. Μέσα από τις πρωτοβουλίες τους, προωθούν επίσης την κουλτούρα της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, παρέχοντας χώρους και πόρους για να ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να προτείνουν νέες ιδέες και να αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Aπό το παραδοσιακό γραφείο στο modern workplace
Παραδοσιακά, το τυπικό κτίριο γραφείων χρησίμευε ως χώρος για να κάθεται ο εργαζόμενος σε ένα γραφείο και να εργάζεται από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Όπως συνέβαινε, «εμφανιζόμασταν», «κάναμε τη δουλειά μας» και επιστρέφαμε στο σπίτι μας. Ωστόσο, τις τελευταίες δεκαετίες, αυτό έχει αλλάξει δραματικά. Με οδηγό την τεχνολογική «έκρηξη» στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πολλές εταιρείες άρχισαν να εισάγουν νέες ανέσεις που θα «δελέαζαν» τους εργαζόμενους να παραμένουν στο γραφείο για περισσότερες ώρες. Έτσι, ξεκίνησε μία νέα εποχή, όπου οι εργασιακοί χώροι μεταμορφώθηκαν σε χώρους που προσέφεραν περισσότερα από μία… απλή εργασία. Καθιερώθηκαν σιγά σιγά τα τραπέζια ποδοσφαίρου και τα γεύματα με εταιρείες catering, με το «μενού» των ανέσεων διαρκώς εμπλουτίζεται, μέσα από την παροχή στούντιο γιόγκα/γυμναστικής, χώρους για ξεκούραση και smoothie bars.

Έως τη δεκαετία του 2010, εταιρείες όπως η Apple, η Google και η Amazon κατέκτησαν την κορυφή, κατασκευάζοντας σούπερ πανεπιστημιουπόλεις με ατελείωτες ανέσεις για το ανθρώπινο δυναμικό τους. Τα γραφεία αυτά σχεδιάστηκαν για να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, επαναπροσδιορίζοντας το γραφείο ως κάτι περισσότερο από ένα απλό μέρος για εργασία. Εκεί, οι εργαζόμενοι μπορούσαν να απολαμβάνουν τρία γεύματα την ημέρα, να γυμνάζονται ή να απολαμβάνουν υπηρεσίες περιποίησης του εαυτού τους – και όλα αυτά χωρίς να βγαίνουν από το κτίριο της εταιρείας. Παρά τα προνόμια που προσέφεραν τα εν λόγω -υπερσύγχρονα κατά κοινή παραδοχή- γραφεία, υπήρξε και ένα κόστος: οι εργαζόμενοι δεν απομακρύνονταν ποτέ περισσότερο από μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα γραφεία τους, περνώντας περισσότερο χρόνο στο γραφείο από ποτέ άλλοτε.

Στη συνέχεια, η πανδημία του Covid-19 έφερε αναταραχή και ανατροπή στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών, μεταβάλλοντας τις προτεραιότητες του ανθρώπινου δυναμικού. Πλέον, οι εργαζόμενοι αναζητούν το γραφείο ως μέρος για να συνδεθούν με άλλους και να βρουν σκοπό και νόημα στην επαγγελματική ζωή τους, χωρίς να «θυσιάζουν» την προσωπική ευημερία τους.
Αν τα τελευταία χρόνια μας έχουν διδάξει κάτι για την εργασία, αυτό είναι ότι το status quo της προ-πανδημίας ζωής δεν λειτουργεί πλέον για τους περισσότερους ανθρώπους. Η πανδημία του Covid-19 αναδείχτηκε ως ένας κρίσιμος παράγοντας που επηρέασε δραστικά τον τρόπο που βλέπουμε την εργασία και τον χώρο εργασίας. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να είναι εξίσου παραγωγικοί – αν όχι και περισσότερο – μέσα από την εξ αποστάσεως απασχόληση, ανεβάζοντας τον πήχη για το τι θα έκανε την επιστροφή στο γραφείο να αξίζει τον κόπο. Η εργασία και ο τρόπος ζωής των εργαζομένων έχουν αλλάξει, και οι εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις νέες πραγματικότητες για να παραμείνουν ανταγωνιστικές και ελκυστικές για το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Η επίδραση των ψηφιακών τεχνολογιών
Είναι προφανές ότι το σύγχρονο workplace διαμορφώνεται υπό την επίδραση πολλών παραγόντων, ο κυριότερος ωστόσο είναι οι ψηφιακές τεχνολογίες. Οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι αναπροσαρμόζονται σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον που ανταποκρίνεται σε νέες απαιτήσεις και προκλήσεις. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες διαμορφώνουν το σημερινό workplace και πώς επηρεάζουν τόσο τους εργαζομένους όσο και τις εταιρείες.

1. Ευελιξία στην εργασία: Μία από τις κύριες αλλαγές που φέρνουν οι ψηφιακές τεχνολογίες στο workplace είναι η δυνατότητα ευελιξίας στον τρόπο που εργάζονται οι άνθρωποι. Η τηλεργασία και η δυνατότητα εργασίας από απόσταση είναι πλέον εφικτές χάρη σε εφαρμογές τηλεεργασίας και εργαλεία συνεργασίας όπως το Slack, το Microsoft Teams και το Zoom. Αυτό επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι πιο παραγωγικοί, να διατηρούν ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να μειώνουν τον χρόνο ταξιδιού προς και από το γραφείο.

2. Συνεργασία και κοινωνική δικτύωση: Οι ψηφιακές τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους να συνεργάζονται και να επικοινωνούν εύκολα μεταξύ τους, ακόμα και όταν βρίσκονται σε απόσταση. Τα εργαλεία συνεργασίας όπως το Google Docs, το Trello και το Asana επιτρέπουν την αποτελεσματική οργάνωση των εργασιών και την εύκολη κοινοποίηση πληροφοριών. Επιπλέον, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το LinkedIn δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους να δικτυώνονται και να αναζητούν επαγγελματικές ευκαιρίες.

3. Τεχνητή Νοημοσύνη και αυτοματισμός: Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και αυτοματισμού φέρνουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών. Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών και στη βελτίωση της αποδοτικότητας. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την αυτόματη αναγνώριση φωνής, την ανάλυση δεδομένων και το chatbot υποστήριξης πελατών.

4. Ασφάλεια δεδομένων: Με την αυξανόμενη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών στο workplace, η ασφάλεια δεδομένων γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Οι εταιρείες πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών τους από κυβερνοεπιθέσεις και παραβιάσεις ασφαλείας.
Συνοψίζοντας, οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν μετασχηματίσει ριζικά το σύγχρονο workplace, προσφέροντας νέες δυνατότητες και προκλήσεις τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις εταιρείες. Είναι σημαντικό να παραμείνουν ενημερωμένοι και να προσαρμόζονται στις νέες τάσεις και τεχνολογίες προκειμένου να διατηρήσουν τον ανταγωνιστικό τους χαρακτήρα στον σύγχρονο κόσμο της εργασίας. NW

RESIMERCIAL: MIA ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΤΑΣΗ
Μετά την έλευση της πανδημίας και στον απόηχο αυτής, παρατηρείται ότι οι οργανισμοί επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που προάγει την άνεση, τη δημιουργικότητα και την ευεξία του ανθρώπινου δυναμικού. Ένας σχετικά νέος όρος που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση σε αυτό το πλαίσιο, είναι το «resimercial». Ως συνδυασμός των λέξεων residential (κατοικία) και commercial (εμπορικός), περιγράφει τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ενσωματώνει στοιχεία και χαρακτηριστικά από τους χώρους κατοικίας, με σκοπό την προώθηση της άνεσης, της οικειότητας και της εν δυνάμει χαλάρωσης στο εργασιακό περιβάλλον. Μέσα από τη δημιουργία πιο «φιλόξενων» χώρων εργασίας, το resimercial αποτελεί την τάση που αναμένεται να μετασχηματίσει τον εργασιακό τρόπο ζωής και να βελτιώσει την ευημερία αλλά και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Αναλυτικότερα, οι λόγοι που το καθιστούν μία σημαντική τάση στον εργασιακό χώρο είναι:

Ευεξία και ευ ζην: Οι εργοδότες αναγνωρίζουν πλέον ότι οι συνθήκες εργασίας συμβάλλουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ευεξίας των εργαζομένων. Η δημιουργία ενός πιο ζεστού και φιλόξενου περιβάλλοντος μειώνει το άγχος και την κόπωση που μπορεί να σχετίζεται με τον παραδοσιακό επαγγελματικό χώρο.

Ευελιξία και δημιουργικότητα: Οι οργανισμοί αναγνωρίζουν επίσης, ότι η ελευθερία και η ευελιξία που παρέχει το περιβάλλον εργασίας μπορεί να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Οι εργαζόμενοι που νιώθουν άνετα στον χώρο εργασίας τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν νέες ιδέες και λύσεις.

Ελκυστικότητα οργανισμού: Ο πόλεμος για το ταλέντο καλά κρατεί και ο κάθε οργανισμός ανταγωνίζεται για να έχει στη φαρέτρα του τους καλύτερους στην αγορά εργασίας. Η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος με άνετους και ευέλικτους χώρους, με άφθονο φως, αποτελεί ένα πλεονέκτημα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας.

Ενσωμάτωση της τεχνολογίας: Η τεχνολογία επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι πιο ευέλικτοι όσον αφορά στον τόπο και τον τρόπο εργασίας τους. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μία πιο άνετη και ευχάριστη εργασιακή εμπειρία για τους εργαζομένους τους.