Το Twitter προσέφερε στους χρήστες στην Τουρκία εναλλακτικές λύσεις πρόσβασης μετά από αναφορές διακοπών στις υπηρεσίες και πιθανό μπλοκάρισμα του δικτύου στη χώρα.

Νωρίτερα, εφημερίδες της χώρας ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει το Twitter, καθώς η εταιρεία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση που διέταζε τη διαγραφή συγκεκριμένου περιεχομένου. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Nu Wexler αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό μπλοκάρισμα του κοινωνικού δικτύου στην Τουρκία και παρέπεμψε στα tweets του @policy, της ομάδας παγκόσμιας πολιτικής της εταιρείας, η οποία συμβούλευε τους Τούρκους χρήστες να στέλνουν τα tweets τους χρησιμοποιώντας SMS, μέσω τοπικών mobile δικτύων, όπως οι Vodafone, Avea και Turkcell.

Πριν λίγο καιρό, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, λέγεται ότι δήλωσε πως επιθυμεί να μπλοκάρει ολοκληρωτικά το Twitter, μετά από ισχυρισμούς διαφθοράς στον στενό κύκλο των συνεργατών του μέσω του κοινωνικού δικτύου. Σύμφωνα με τη Neelie Kroes, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η απαγόρευση του Twitter στη χώρα είναι «αβάσιμη, άσκοπή και δειλή πράξη», ενώ οι πολίτες της χώρας, καθώς και οι διεθνής κοινότητα θα το αντιμετωπίσει ως λογοκρισία, κάτι που σύμφωνα με την ίδια ισχύει. Από την άλλη, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε ότι η χώρα δεν σκοπεύει να μπλοκάρει κανένα άλλο κοινωνικό δίκτυο – αν και παλαιότερα ο Ερντογάν είχε απειλήσει με ανάλογες ενέργειες τα Facebook και YouTube.