Η United Group, μητρική εταιρεία της Nova, ανακοίνωσε ένα μεγάλο, νέο έργο υποδομής. Πρόκειται για την επίγεια σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης, η οποία θα αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου περιφερειακού δικτύου με στόχο την ενίσχυση των υποδομών της United Group στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το έργο της νέας σύνδεσης θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025 και υλοποιείται μέσω της θυγατρικής της UG, United Fiber.

Η σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα καλύπτει 548 χλμ. δικτύου, περνώντας από 8 μεγάλες πόλεις-κλειδιά της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Λαμία, Λάρισα, Λιβαδειά, Κατερίνη, Θήβα).

Από τη Θεσσαλονίκη, η νέα διαδρομή θα συνδέει τη Σόφια και το Βελιγράδι
και, διασχίζοντας τα Βαλκάνια, θα συνδέεται με τους κύριους κόμβους της Δυτικής Ευρώπης μέσω της Λιουμπλιάνας. Παράλληλα, στα ανατολικά, θα ενισχύσει τις υφιστάμενες διασυνδέσεις με την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και την υφιστάμενη διασύνδεση με τη Βουλγαρία.

Στα δυτικά και στα νότια, η νέα σύνδεση θα αποτελεί μέρος του δικτύου υποδομών που συνδέει την Αθήνα με το υφιστάμενο υποβρύχιο καλώδιο προς την Ιταλία και την Κρήτη.

Τις δραστηριότητες χονδρικής πώλησης του έργου θα διαχειρίζεται η επιχειρηματική μονάδα του ομίλου, United Group International Wholesale (UGI), που έχει ως αντικείμενο τις τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες χονδρικής για την UG.