Το βασικό ΙΤ project που υλοποίησε η Vamvas Medicals το 2018 αφορούσε την πλήρη αναβάθμιση των πληροφοριακών υποδομών της, κυρίως σε επίπεδο hardware.

«Αλλάξαμε τους servers μας, τα δικτυακά, το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των υπολογιστών μας, προμηθευτήκαμε νέους SQL Servers και μεταφέραμε όλες τις εφαρμογές στα νέα συστήματα. Ουσιαστικά στήσαμε την εταιρεία από την αρχή» δηλώνει στο NetFAX ο Γιώργος Καββαλάκης, CIO της Vamvas Medicals. Η προμήθεια των νέων συστημάτων – HP servers και storage, δύο WatchGuard, νέο σύστημα ηλεκτρονικού fax, Dell switches κ.λπ. – έγινε από την Office Line, ενώ ένα μεγάλο μέρος της εγκατάστασης και ρύθμισή τους έγινε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής της εταιρείας. «Το αποτέλεσμα μετά την αναβάθμιση ήταν εντυπωσιακό και οι ταχύτητες εκτοξευτήκανε» συμπληρώνει ο Γ. Καββαλάκης.

Εκτός από την αναβάθμιση των υποδομών, η εταιρεία ξεκίνησε από τις αρχές του καλοκαιριού την υλοποίηση ενός GDPR project σε συνεργασία με την AQS το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχει μπει στη διαδικασία και για να πιστοποιηθεί με το ISO 27001. Όσον αφορά το νέο έτος, έχει προγραμματιστεί η αλλαγή του ERP. Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Πληροφορικής εξετάζει τη μετάβαση από την υφιστάμενη λύση της Singular στο ERP της Entersoft – και αυτό διότι η λύση της Εntersoft ενσωματώνει το WMS της Sieben, που χρησιμοποιεί ήδη η εταιρεία και που έχει εξαγοραστεί από την Entersoft.

Συν τις άλλοις εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθεί στο μέλλον και το mobility module του ERP της Entersoft, αντικαθιστώντας την υφιστάμενη λύση που χρησιμοποιεί ήδη η εταιρεία και έχει αναπτυχθεί εσωτερικά. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση συμπεριλαμβάνεται, επίσης, στα βασικά projects της Διεύθυνσης Πληροφορικής, παρόλο που έχει «φρενάρει» λόγω της καθυστέρησης υλοποίησής της από τα νοσοκομεία, ήτοι το βασικό πελατολόγιο της εταιρείας.

Υψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων βρίσκεται και το cloud: «Ανεβαίνουμε σταδιακά στο ‘σύννεφο’ και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα project Azure backup σε συνεργασία με την Office Line» σημειώνει ο Γ. Καββαλάκης. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμα project: η εφαρμογή ενός Hybrid Active Directory και η μετάβαση σε Office 365 από το Office 2010.