Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του τρίτου γύρου χρηματοδότησής της βρίσκεται η Viva Wallet, την οποία, ανεπίσημα, φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει.

H συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς απομένει η έγκρισή της από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές – οι επίσημες ανακοινώσεις από την εταιρεία αναμένονται μετά την πάροδο 45 ημερών. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του NetFAX, πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει γίνει ποτέ στο οικοσύστημα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Η νέα χρηματοδότηση θα αποτελέσει κομβικό σταθμό για την ανάπτυξη της εταιρείας στην Ευρώπη, ενώ την οργάνωσή της είχε αναλάβει η Jefferies Financial Group, η οποία στόχευε εξαρχής σε Funds πρώτης γραμμής (Tier 1) του Λονδίνου.

Παράλληλα, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Viva Wallet προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με τη βελγική εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληρωμών Bancontact Payconiq, στο πλαίσιο της οποίας οι κάτοχοι καρτών της βελγικής εταιρείας θα μπορούν να διεκπεραιώνουν πληρωμές σε πάνω από 100.000 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη που εξυπηρετούνται από την Viva Wallet.