Η IBM ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου Services Center στην πόλη Lille της Γαλλίας, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει μέχρι και 700 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια, επιτρέποντας στην IBM να διανείμει σειρά υπηρεσιών τεχνολογία σε πελάτες της στη Γαλλία.

Το IBM Services Center Lille, μία πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της IBM, θα παρέχει τους τοπικούς πελάτες με υψηλής ποιότητας εφαρμογές, συντήρηση εφαρμογών και υπηρεσίες ενσωμάτωσης συστημάτων που θα διαχειριστούν την αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτό λογισμικό για την αξιοποίηση των αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως τα Big Data, το cloud και οι mobile τεχνολογίες.

Το κέντρο θα προσφέρει στους πελάτες της IBM στη Γαλλία εμπειρία την τεχνική εμπειρία της που θα οδηγήσει στην καινοτομία και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, τη North France Invest και την EuraTechnologies, το κέντρο αναμένεται να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης που θα δώσει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη της περιοχής.

Μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια, η IBM Services Center Lille θα προσλάβει απόφοιτους τεχνολογία και έμπειρους επαγγελματίες από το χώρο του IT με background στην επιστήμη των υπολογιστών, τη μηχανολογία, τα μαθηματικά και τις επιστήμες.