Χθες ολοκληρώθηκε και το τρίτο επεισόδιο του Jeopardy, στο οποίο συναγωνίσθηκε ο υπολογιστής Watson της ΙΒΜ τους δύο πρωταθλητές του διάσημου τηλεοπτικού διαγωνισμού γνώσεων.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής: Watson $77,147, Ken Jennings $24,000 και Brad Rutter $21,600. Η εταιρεία θα δωρίσει το σύνολο του επάθλου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως είχε ανακοινωθεί πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Η ερευνητική ομάδα που σχεδίασε τον Watson, σημείωσε νίκη που αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην ιστορία της Πληροφορικής. Τώρα, έχει ως στόχο να αναπτύξει λύσεις βασισμένες σε αυτήν τη τεχνολογία, ώστε ο αντίκτυπος αυτής της επιτυχίας να γίνει αισθητός στον επιχειρηματικό κλάδο, στις κυβερνήσεις και στην κοινωνία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε χθες στο διάσημο τεχνολογικό συνέδριο TED Conference, συζήτηση γύρω από το μέλλον του Watson. Στη συζήτηση αυτή, συμμετείχαν ο Επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας που σχεδίασε τον Watson, Δρ. David Ferrucci, ο CTO του SOA Center of Excellence της ΙΒΜ, κος Kerrie Holey και ο Καθηγητής της Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, Δρ. Herbert Chase.