Η IBM ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου service center στην πόλη Magdeburg της Γερμανίας, όπου θα δημιουργηθούν μέχρι και 300 νέες θέσεις εργασίας στον τεχνολογικό τομέα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην IBM να διανείμει ένα κορυφαίο φάσμα υπηρεσιών τεχνολογίας στους Γερμανούς πελάτες της.

Το νέο service center θα αποτελεί πλήρη θυγατρική της IBM και θα παρέχει στους πελάτες ανάπτυξη εφαρμογών υψηλής αξίας, συντήρηση εφαρμογών και υπηρεσίες ολοκληρωμένων συστημάτων που θα ικανοποιούν την αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτο λογισμικό που αξιοποιεί τα οφέλη των αναδυόμενων Big Data, του cloud και των τεχνολογιών mobile business.

Τα επόμενα τρία χρόνια, η IBM θα προσλάβει απόφοιτους και εξειδικευμένους επαγγελματίες από το χώρο της επιστήμης των υπολογιστών, της μηχανολογίας και των μαθηματικών. Επίσης, σε συνεργασία με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς φορείς, η IBM θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της διδακτέας ύλης στην επιστήμη των υπολογιστών και θα βοηθήσει την επόμενη γενιά των επαγγελματιών του IT να εξασφαλίσουν παγκόσμιας κλάσης εκπαίδευσης.