Η IBM εγκαινίασε το νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ψηφιακών Πωλήσεων στο IBM Technology Campus στο Δουβλίνο, που κόστισε στην εταιρεία 26 εκατ. δολ. και παρέχει ένα νέο ψηφιακό σύστημα διεπαφής με τους πελάτες, οι οποίοι πλέον μπορούν να έχουν μία προσωποποιημένη, καινοτόμο και αποδοτική συνεργασία μέσω ψηφιακών και social πλατφορμών.

Το Κέντρο είναι το μεγαλύτερο πολύ-γλωσσικό κέντρο εξυπηρέτησης στον κόσμο για την IBM και φέρνει κοντά μία εξειδικευμένη ομάδα IT πωλήσεων που θα δουλεύουν σε 19 γλώσσες εξυπηρετώντας πελάτες σε 21 χώρες στην Ευρώπη. Αναμένεται ότι η νέα επένδυση της IBM θα φέρει ανασχηματισμό στο πώς «αγοράζουν» τα στελέχη επιπέδου C, καθώς όλο και περισσότερο θέλουν να επικοινωνούν με ειδικούς του IT online μέσω οθόνης, video conferencing, live text chat και πλατφορμών social media.

Οι εκπρόσωποι της IBM στο Κέντρο θα χρησιμοποιούν τα social media και τις mobile τεχνολογίες σε συνδυασμό με το λογισμικό analytics της IBM για να αναγνωρίσουν πιο εύκολα τις ανάγκες του πελάτη και να έχουν μαζί του μία πιο στοχευμένη και προσωπική επαφή αντί για μία απλή εμπειρία συναλλαγής. Όπως δήλωσε ο Bruno Di Leo, Senior Vice President IBM Sales & Distribution: «Η ψηφιακή επανάσταση αλλάζει τον τρόπο λήψης των αγοραστικών αποφάσεων και πραγματοποίησης των εμπορικών συναλλαγών.

Η εμπειρία των ανθρώπων ως καταναλωτές αλλάζει αυτό που αναμένουν από την IBM ως επιχειρησιακοί πελάτες. Πλέον, θέλουν η εταιρεία να τους γνωρίζει και να κατανοεί τις προτιμήσεις τους και επιπλέον να λαμβάνουν αξία από την εξειδίκευση της εταιρείας με νέους τρόπους και με τους δικούς τους όρους. Με άλλα λόγια, η ψηφιακή εμπειρία είναι πρωτεύουσας σημασίας».