Το ICEGOV 2020, το διεθνές συνέδριο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση που διοργανώνεται τα τελευταία 12 χρόνια από το Πανεπιστήμιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε διάφορα μέρη του κόσμου, θα διοργανωθεί στην Αθήνα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, από 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2020.

Το συνέδριο λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Βουλής των Ελλήνων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Μηχανογράφησης ΟΤΑ (ΔΑΕΜ). Συνεργάτης δημοσιότητας είναι η Huffington Post Ελλάδας.

Το ICEGOV 2020 συνδιοργανώνεται στην Ελλάδα από το Κέντρο Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συνεργασία και στις εγκαταστάσεις του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου στην Αθήνα, με την αρωγή εργαστηρίων και ομάδων που ασχολούνται με την Ψηφιακή Διακυβέρνηση από πολλά Ελληνικά ΑΕΙ.

Μετά τις τελευταίες διοργανώσεις σε Ινδία (2017), Ιρλανδία (2018) και Αυστραλία (2019), το συνέδριο στην Ελλάδα θα δώσει έμφαση στη συμμετοχή εκπροσώπων και στελεχών του δημόσιου τομέα από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Το συνέδριο θα πλαισιώσουν, στελέχη του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ειδικοί στην ψηφιακή διακυβέρνηση από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα από όλον τον κόσμο, εκπρόσωποι εταιρειών, οργανισμών, ερευνητές, φοιτητές και δραστήριοι πολίτες.