Η παγκόσμια αγορά των Ethernet switches και routers κατέγραψε σταθερή ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ οι προοπτικές της για το υπόλοιπο του έτους είναι θετικές, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της IDC.

Ειδικότερα, η αγορά των Ethernet switches κατέγραψε έσοδα της τάξης των 5,66 δισ. δολαρίων, αναπτυσσόμενη κατά 3,3% σε σχέση με πέρσι. Η αγορά routers από την άλλη αύξησε τα ποσοστά της το ίδιο τρίμηνο κατά 3,7%, κάνοντας ένα συνολικό τζίρο της τάξης των 3,35 δισ. δολαρίων. Ιδιαίτερα ισχυρά αναπτύχθηκε η αγορά των Ethernet switches στην περιοχή MEA (Middle East and Africa) με 9,1% αύξηση, ενώ στη Δυτική Ευρώπη το ποσοστό κυμάνθηκε στο +6%.

Αν και πουλήθηκαν λιγότερα 10Gb και 40Gb switches, οι πωλήσεις των 100Gb Ethernet switches αυξήθηκαν κατά 323,5%. Σύμφωνα με την IDC, οι προοπτικές της αγοράς είναι θετικές και για το υπόλοιπο έτος, ένεκα των συνεχιζόμενων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού και της αυξανόμενης ζήτησης για λύσεις cloud. H αγορά routers ωστόσο, κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό πρόσημο μόνο στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού (άνευ Ιαπωνίας, +8,8%) και στην Ιαπωνία (+5,2%).

Τα ηνία της αγοράς Ethernet switches συνεχίζει να κρατά όπως και πέρσι η Cisco με 52,4% μερίδιο αγοράς, καταγράφοντας μια ανεπαίσθητη υποχώρηση (-0,6%) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Στους routers η Cisco φιγουράρει ξανά στην κορυφή, με 43,9% μερίδιο αγοράς – ήτοι +1,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.