Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, οι κατασκευαστές κινητών διέθεσαν στην αγορά το α’ τρίμηνο του 2017 συνολικά 347,4 εκατ. smartphones, ήτοι 4,3% περισσότερα σε σχέση με πέρσι, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις της IDC (3,6%).

«Tα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αποδεικνύουν ότι η βιομηχανία smartphones δεν είναι στάσιμη και ότι υπάρχει ακόμα ανάπτυξη» επισημαίνει ο Ryan Reith, program vice president του IDC Worldwide Quarterly Mobile Device Trackers. Αναλύοντας τους παράγοντες που οδήγησαν στην ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου, η IDC συνεχίζει να καταγράφει ως σημαντικότερους καταλύτες μια μερίδα από Κινέζους κατασκευαστές ΟΕΜ – Huawei, OPPO και vivo – που για μια ακόμα χρονιά ξεπερνούν κατά πολύ την ανάπτυξη της αγοράς.

Καθώς, επίσης, αυτές οι εταιρείες συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδια αγοράς σε νέες περιοχές, το δυναμικό διατήρησης αυτής της τάσης είναι υψηλό. Η Samsung, αν και κατέγραψε μηδενικά ποσοστά ανάπτυξης, επανέκτησε τα πρωτεία, υποβοηθούμενη από τις σημαντικές εκπτώσεις στα S7 και S7 edge, τα οποία άνοιξαν το δρόμο για την έλευση των νέων S8 και S8+. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Apple, η οποία διέθεσε στην αγορά 51,6 εκατ. συσκευές,  ήτοι λίγο παραπάνω από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο (51,2 εκατ. συσκευές). Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν οι τρεις Κινέζοι κατασκευαστές – Ηuawei, OPPO, vivo – επιδεικνύοντας τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης.