Όπως εκτιμά το IDC Worldwide Semiannual Security Spending Guide στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, οι επενδύσεις σε hardware, software και υπηρεσίες που σχετίζονται με την ασφάλεια θα αγγίξουν τα 81,7 δισ. δολάρια φέτος, αυξανόμενες κατά 8,2% σε σχέση με το 2016.

Οι δαπάνες σε λύσεις ασφάλειας αναμένεται να επιταχυνθούν ελαφρώς τα επόμενα χρόνια, καταγράφοντας ένα μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 8,7% (CAGR), φλερτάροντας με τα σχεδόν 105 δισ. δολάρια το 2020. «Η ταχεία ανάπτυξη του ψηφιακού μετασχηματισμού ασκεί πιέσεις σε όλες τις εταιρείες ανεξαρτήτου κλάδου δραστηριοποίησης να επενδύσουν προληπτικά στην ασφάλεια, ώστε να προστατευτούν έναντι κάθε γνωστών και άγνωστων απειλών» αναφέρει ο Eileen Smith, program director, Customer Insights and Analysis, IDC.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο τραπεζικός τομέας, ο κλάδος του discrete manufacturing (αυτοκινητοβιομηχανίες, αεροναυπηγικές εταιρείες, smartphones κ.λπ.), αλλά και ο δημόσιος τομέας αναμένεται να επενδύσουν περισσότερο σε hardware, software και υπηρεσίες ασφάλειας. Συνδυαζόμενοι οι τρεις παραπάνω κλάδοι θα απορροφήσουν το 30% των επενδύσεων στην ασφάλεια το 2017».

Εκτός από τους τρεις προαναφερόμενους κλάδους, τρεις ακόμα – process manufacturing (φυσικό αέριο, πετρέλαιο κ.λπ.), επαγγελματικές υπηρεσίες και τηλεπικοινωνίες –  θα επενδύσουν έκαστος πάνω από 5 δισ. δολάρια στον τομέα της ασφάλειας. Οι τηλεπικοινωνίες θα καταγράψουν το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε αυτή την αγορά (11,2% CAGR) και ακολουθούν το Δημόσιο (10,2%), η υγειονομική περίθαλψη (9,8%), οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (9,7%) και οι τράπεζες (9,5%).