Ψήφο εμπιστοσύνης -με γνώμονα τους ΙΤ προϋπολογισμούς τους- έδωσαν οι επιχειρήσεις στις λύσεις analytics της SAS, σε σχέση με 16 άλλους προμηθευτές παρόμοιων λύσεων, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, η SAS αποτελεί τον “συντριπτικό ηγέτη” στα προηγμένα analytics στη νέα παγκόσμια έρευνα της IDC που αναλύει τα αγοραστικά πρότυπα των επιχειρήσεων για το 2008. “Τα τρία τελευταία χρόνια στην αγορά των εργαλείων Επιχειρηματικής Ευφυΐας, ο τομέας των προηγμένων analytics γνώρισε μεγαλύτερη ανάπτυξη από αυτόν των αιτημάτων, των αναφορών και των αναλύσεων”, επισημαίνει ο Dan Vesset, Program Vice President for Business Analytics Research της IDC και εκ των συγγραφέων της έρευνας.

“Πιστεύουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί ακόμη και αν η οικονομία παραμείνει στη σημερινή δεινή κατάσταση.” Η μελέτη της IDC με θέμα “Τα παγκόσμια μερίδια των προμηθευτών εργαλείων Επιχειρηματικής Ευφυΐας για το 2008” (Worldwide Business Intelligence Tools 2008 Vendor Shares) ανεβάζει τη SAS στο No. 2 στον τομέα των εργαλείων Επιχειρηματικής Ευφυΐας και ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους προμηθευτές εργαλείων αιτημάτων, αναφορών και αναλύσεων.