Όπως καταγράφει η IDC στην ανάλυσή της για την παγκόσμια αγορά security appliance το β’ τρίμηνο 2017 (2Q17), ο αριθμός των security appliances που διατέθηκαν στην αγορά μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου αυξήθηκε κατά 7% (706.000 συσκευές).

Ακόμα περισσότερο (+9,2% ή 3 δισ. δολάρια) αυξήθηκε ο τζίρος σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Όπως διαπιστώνουν οι συντάκτες της μελέτης, στην ανάπτυξη της αγοράς συνέβαλαν σημαντικά -και αυτό το τρίμηνο- οι λύσεις UTM (Unified Threat Management), με τους τζίρους αυτής της κατηγορίας να σημειώνουν αξιοσημείωτη αύξηση (+16,8%), αγγίζοντας τα 1,6 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά τις κατηγορίες Firewalls και Content Management, οι ρυθμοί ανάπτυξης ανήλθαν στο 9,5% και 6,4% αντίστοιχα. Όσον αφορά τους κατασκευαστές συσκευών security appliance, η Cisco συνεχίζει να κρατά τα ηνία με 15,9% μερίδιο αγοράς και 6,9% αύξηση του τζίρου της. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Palo Alto Networks, η οποία κατάφερε να αυξήσει το τζίρο κατά 26% σε σχέση με πέρσι. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Check Point (με αύξηση του μεριδίου αγοράς από το 12% στο 14%), η Fortinet (10,6%) και Symantec (9,6%).