Ο ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγεί σε μεγάλη ετήσια αύξηση τις πωλήσεις συσκευών Purpose-Built Backup, σύμφωνα με την IDC, καθώς η δυναμική της αγοράς των συσκευών Purpose-Built Backup (PBBA) ανήλθε το περασμένο έτος στα 1,1 δισ. δολάρια για την περιοχή ΕΜΕΑ.

Τα ανοικτά συστήματα εξακολουθούν να είναι η κινητήρια δύναμη για την αγορά PBBA, με ετήσια αύξηση 21,1% και έσοδα 218,2 εκατ. δολάρια (το δ’ τρίμηνο). Τα συστήματα mainframe γνώρισαν, επίσης, αύξηση στις πωλήσεις, με την ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο του έτους να αγγίζει το 24,9%. «Παρά την επιταχυνόμενη χρήση λύσεων cloud για backup, κάποιοι οργανισμοί στην ΕΜΕΑ αξιολογώντας τα κόστη δικτύωσης, τα θέματα σχετικά με τις συνδέσεις broadband, τα οποία ακόμη είναι παρόντα σε συγκεκριμένες περιοχές EMEA, όπως και την ανάγκη ανανέωσης παλαιού εξοπλισμού, βοηθούν να οδηγηθεί η εστίαση στα συστήματα PBBA», δήλωσε ο Jimena Sisa, Senior Research Analyst, EMEA Storage Systems, IDC.

Οι δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού ωθούν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να επενδύσουν στον εκσυγχρονισμό των data center για λόγους ποιότητας και εγκυρότητας, με στόχο να είναι τα δεδομένα ακριβή και συμμορφούμενα με τα κανονιστικά πλαίσια. Η συμβατότητα ανάμεσα σε διαφορετικές πλατφόρμες, ο έλεγχος IT, η σταθερότητα, η αξιοπιστία και η διαθεσιμότητα είναι κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχή έκβαση αυτών των δράσεων σύμφωνα με τον Sisa. Στην Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, η ετήσια ανάπτυξη ήταν 23,8%, με τα έσοδα να αγγίζουν τα 64,12 εκατ. δολάρια το δ’ τρίμηνο του 2018.

H ανάπτυξη ήρθε, κυρίως, από τα ανοικτά συστήματα, με τα target και τα integrated να ακολουθούν. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις στην ασφάλεια, η επακριβής στρατηγική την εποχή του cloud και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν κινητήριες δυνάμεις ανάπτυξης της αγοράς, με τις απαιτήσεις ανασχηματισμού της προστασίας των δεδομένων να καθορίζονται από το momentum του IoT και της ΑΙ.