Σημαντική αύξηση του τζίρου τους (+18,6%) κατέγραψαν οι προμηθευτές external storage στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την IDC.

Στην κατηγορία των All-Flash-Arrays (AFA) η IDC σημείωσε μια υψηλή διψήφια ανάπτυξη, της τάξης του 73,4%, με πάνω από το ένα τρίτο των εσόδων (35,6%) της αγοράς εξωτερικών συστημάτων αποθήκευσης να προέρχεται από αυτήν την περιοχή. Αξιοσημείωτη ανάπτυξη κατέγραψε και η αγορά των Hybrid-Arrays συστημάτων, με 18,5% αύξηση του τζίρου και αποσπώντας το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών (45,3%). Οι αναλυτές αποδίδουν αυτή την εικόνα της αγοράς στη θετική πορεία του ευρώ (9,2% αύξηση στις συναλλαγματικές ισοτιμίες).

Συνάμα, η αγορά storage στην περιοχή ΕΜΕΑ καταγράφει μια ισχυρή ανάπτυξη, ένεκα των αυξανόμενων δαπανών στο πλαίσιο των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού και της ενοποίησης των υποδομών. Τα ηνία της αγοράς συνεχίζει να κρατά η Dell EMC, με 29,83% μερίδιο και 33,19% ανάπτυξη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.  Στη 2η θέση ακολουθεί η NetApp με 16,31% μερίδιο αγοράς και 20,93% ανάπτυξη, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Hewlett Packard Enterprise (14,35%), IBM (10,3%) και Hitachi (6,37%).