Αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση του τζίρου της αγοράς servers το πρώτο τρίμηνο, όπως καταγράφει η IDC σε πρόσφατη μελέτη της.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, αγγίζοντας τα 19,8 δισ. δολάρια. Ωστόσο, αυτή η εικόνα δεν οφείλεται στην πώληση περισσοτέρων servers, το αντίθετο μάλιστα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2019 πωλήθηκαν «μόλις» 2,7 εκατ. συσκευές, ήτοι 5,1% λιγότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όπως επισημαίνουν, εντούτοις, οι συντάκτες της μελέτης, η ζήτηση για servers υψηλών επιδόσεων, η οποία θα συνεχιστεί, οδήγησε σε μια άνοδο της μέσης τιμής πώλησης, αντισταθμίζοντας έτσι τις μειωμένες πωλήσεις. Ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα των 5 κορυφαίων κατασκευαστών servers, διαπιστώνει κανείς ότι η Dell κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά από τους ανταγωνιστές και συνεχίζει να κρατά τα ηνία της αγοράς.

Ο τζίρος των Τεξανών αυξήθηκε κατά 9% περίπου σε σχέση με πέρσι, και το μερίδιο αγοράς του ανήλθε στο 20%. H 2η HPE είδε να παραμένει σχεδόν αμετάβλητος ο τζίρος της και να υποχωρεί το μερίδιο αγοράς της (από 18,5% σε 17,8%), ενώ στις επόμενες θέσεις πλασάρονται οι Inspur και Lenovo, με 6,2% και 5,7% μερίδιο αγοράς αντίστοιχα.